Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd på skola åtalas för misshandel

Anställda på skolan skulle sära på två elever som slogs. Nu åtalas en av de anställda för misshandel, han misstänks ha dragit ned en av pojkarna på marken och tagit strypgrepp runt hans hals.

Annons

Vid lunchtid den 1 april 2009 hamnade tre högstadiepojkar på en skola i Sundsvalls kommun i bråk. Två av dem började slåss och en rektor bad en annan anställd på skolan om hjälp för att sära de båda pojkarna som enligt rektorn har svårt att hantera ilska. Mannen som skulle stoppa bråket var styvpappa åt en av de bråkande pojkarna, nu åtalas mannen för att ha misshandlat den andra pojken.

Enligt pojkens uppgifter till polisen slet mannen tag i honom så att han föll till marken och slog huvudet, sedan ska mannen ha suttit över honom och hållit sina händer runt pojkens hals. Det nekar mannen till. Han säger att han höll fast pojken i ett grepp när pojken låg ned på marken men att hans aviskt inte var att skada honom och att han absolut inte höll runt pojkens hals.

Andra anställda säger sig inte heller ha sett något våld från mannens sida men vittnesmål från andra elever stöder delar av pojkens berättelse.

Mer läsning

Annons