Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det shoppar vi 2014

/
 • Åsa Bylin, Fannys, Stenstan: – Det vi tror mycket på är små, quiltade hästjackor och sen även lättviktsjackorna, de kommer in i flera olika färger. Sen är det såklart väldigt mycket klänningar, både hellånga maxiklänningar och så kommer byxdressen ännu mer. Sen tror jag på små skinnjackor, det blir ännu större 2014. Det blir mycket vitt och så kan man säga att pasteller blir en stark trend. Jag tror att man kommer att se både den softa skalan av pasteller och den starkare, som cerise.
 • Per-Erik
 • Martin Lindberg, butik Martins, Stenstan: – För vår del satsar vi mycket på ekologiskt och fair trade och tror på en ökning. Det handlar inte bara om att konsumera utan att konsumera rätt. Det har vi satsat än mer på 2014. I miljöns tecken ökar även second hand och återanvändning.
 • Linda Westlund, butik Affären, Stenstan: – Jag tror att vi blir mycket mer vågade när det kommer till mönster. Jag tror att vi kommer att våga tordas blanda mer, kanske en byxa i ett print och en topp i ett annat. Det fortsätter också att vara klätt, sommarmodet blir klätt – man kommer att ha byxor men i tunna och skira material. Man vill vara påklädd trots att det är sommar.
 • Mariana Jäärf, Nana's i Stenstan: – Svartvita kläder tror jag på, det blir mycket svartvitt och grafiska mönster i modesvängen. Accentfärgerna blir exempelvis gult och knallrosa. Guldet kommer mycket, det blir mycket stora smycken hos oss. Det kommer också mycket naturfärger längre fram i år
 • Susanne Östling Eriksson, Pagelle, Stenstan: – Det fortsätter med mycket färg men samtidigt kommer linnet in, som varit borta ett tag. Det har jag köpt i byxor, jackor och klänningar. Jag tror att väskor fortsätter att vara populärt. Jag tror också på det här broderade, blusar med spets och brodyr kommer nog att bli lite stort för sommaren. Sen har ju tunikorna gått tillbaka så det blir mer åt klänningshållet.
 • Marielle Blomqvist Nordlund, In Moode, Stenstan: – Det har varit starka färger och nu blir det lite mer pudriga toner, det blir lite mer jordnära. Och så kommer det att bli mycket sidenmaterial. Vi kommer att hålla oss till den tuffa, sköna stilen som ändå är lite dressad och feminin. Feminint och maskulint blandas, man kanske har sidenblus till de hängiga byxorna, det lite oväntade. Vi kommer att också att se mycket tunnare byxor och klackar till.
 • Birgitta Henriksson, Johannas, Stenstan: – Det är fortfarande mycket pasteller i vår, de kommer alltid igen. Det blir också mycket vitt, det håller på att dras mot mer naturfärger, beige och vitt. Sen ser vi fortfarande mycket korta byxor, klänningar och mycket blommigt. På accessoarsidan går vi mot stora smycken, långa örhängen och stora, blaffiga halsband.
 • Ewa Wiklund, Justinas mode, Kvissleby:– Numera kan man nästan ha vad som helst, det behöver inte vara någon specifik grej som är ett måste för alla. Det har gått ifrån det överhuvudtaget, man kan ha olika saker och ha en personlig stil. Det tycker jag är det bästa egentligen.
 • Vårjacka i fuskskinn med quiltade detaljer, Lindex, 599 kronor.
 • Mönstrad klänning från Stockholm, 699 kronor hos MQ.
 • 199 kronor, Cubus.
 • H&M Herr, 399 kronor.
 • Elionore Magnusson, Palt, Stenstan: – På killsidan är det mycket sportinfluerat i modet, det kommer in mycket tryck med siffror. Det är väldigt mycket bomberjackor av alla de slag, det blir också stort. Hawaiimönstrat och mycket helprintat ser vi också. I övrigt är det ganska likt, det händer inte jättemycket - det är några få grejer som sticker ut.

Nytt år, nytt i garderoben.

Dagbladet Stil har låtit stans butiksprofiler sia om årets trender.

– Det blir mycket guld, säger Mariana Jäärf på Nana's i Stenstan.

Annons
Annons
Annons