Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klor för kalaset

/
  • Den mintgröna pastellen
  • Tvätta händerna först. Börja sedan med ett baslack som du efter torkning täcker med ditt färgade lack. Ett genomskinligt topplack efteråt gör att manikyren håller bättre.
  • Häll ut caviaren över nageln – håll dig över ett fat så att du kan samla upp överblivna pärlor sedan. Det gäller att vara snabb och få caviaren på plats innan topplacket torkar.
  • Pynta med glitter. 39 kronor styck, Åhléns.
  • Det svarta underlacket ger griffeltavelyta – som sedan målas med färgpennor. 299 kronor/set, Kicks.

Caviar, glitter, schabloner, folie.
Pyttepynt för naglarna har blivit stort de senaste månaderna.
Så här fixar du coola klor – på egen hand.

Annons

Nageldekorationer handlar inte längre om vanligt, enkelt nagellack. Den senaste tiden har mängder av nya sätt att smycka sig dykt upp på marknaden. I dag skapar vi mönster med magneter och folie – eller smyckar naglarna med minimala caviarkulor eller färgglatt glitter. Det finns även lack som doftar, lyser i UV-ljus eller ger en krackelerad yta.

– Att ha något på naglarna – oavsett om man väljer glans, färg eller en dekoration – gör jättemycket för din outfit. Naglarna lyfter allt, säger Sara Viklund på Make Up Store i Birsta.

Caviar blev stort i modevärlden under våren, men i Sundsvall har trenden ännu inte fastnat. Men Sara tycker att folk sakta men säkert börjar få upp ögonen för nagelbling.

– Det har blivit mer och mer poppis.

Glitter och färgfest på samtliga tio fingrar kanske kan kännas för mycket för vissa – men det räcker gott att smycka ett par naglar, tycker Sara Viklund:

– Det ser jättebra ut med bara några enstaka dekorerade naglar också. Dessutom är det populärt att ha olika dekorationer på olika fingrar, säger hon.

Glitter brukar sitta bra på naglarna – men caviarströssel håller oftast inte längre än en festkväll.

– Det är ett bra partytrick helt enkelt, säger Sara Viklund.

Annons
Annons
Annons