Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenpumparna stannade

Stormen orsakade även problem för vattenförsörjningen.

Annons

Söndagsnattens storm lämnade flera vattenpumpar strömlösa i Medelpad.
En boende på Södermalm i Sundsvall berättade för ST att han var helt utan vatten på måndagseftermiddagen. Enligt Mittsverige vattens kundtjänst har många kunder i stadsdelen hört av sig.
Även i Njurunda och Nedansjö var det problem. Där tvingades Mittsveriga vatten vidta snabba åtgärder för att säkra vattenförsörjningen. Reservkraftverk installerades i Nolby och Nedansjö för att få i gång pumparna.
Men läget var där inte kritiskt.
– Vi har vattenreserver, så det är inte akut, sade Owe Westerlund, jourarbetsledare på Mittsverige vatten, på eftermiddagen.
Han trodde inte att många kunder riskerade att bli utan vatten. Men vid några lokala småstationer utan reservkraftverk finns risk för att några hushåll blir torrlagda. Den risken finns även på en del av högpunkterna, såsom Södermalm.
På hemsidan uppmanade Mittsverige vatten sina kunder i Njurunda och Nedansjö att vara sparsamma med vattnet. Om problemen skulle bli långvariga kör företaget ut tankar där kunderna kan hämta vatten.
På måndagskvällen meddelade Mittsverige vatten att vattnet var tillbaka i kranarna igen hos de flesta kunder.
Dock kan missfärgat vatten förekomma. Missfärgningen ska inte vara farlig, men man uppmanar till försiktighet vid tvätt av kläder. Ett tips är att spola kallvatten för att snabbare få rent vatten igen.
För ytterligare information kan du kontakta Mittsverige vattens felanmälan på telefon 060-19 20 70.

Mer läsning

Annons