Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med smak för egen krog

/

Ju fler kockar desto fler smaker.
Nu har Njurundabommen fått två nya kockar. I går öppnade Danny Fortier och Kristoffer Bergström eget.

Annons

Deras ställe är både lunchrestaurang och kafé med hemgjord glass, de har catering och erbjuder matlagningskurser. Och stället heter just Flavors, alltså smaker.

– Vi har jobbat tillsammans på flera krogar – Invito, Knaust, Wretmans – och tyckte det var dags att göra något eget. Dags att få bestämma själva, berättar Kristoffer Bergström.

Och då föll valet på Njurundabommen.

– Ja, jag har bott här i 15–16 år och Kristoffer är uppväxt här. Dessutom fanns det ingen lunchrestaurang med inriktning mot husmanskost, säger Danny Fortier.

Premiärdagen stod pannbiff och stekt strömming på menyn.

– Sedan får man mer kontakt med folk här, vilket är roligt. I dag har vi haft cirka 35 lunchgäster.

På sikt tror de att cateringen ska stå för de mesta intäkterna.

Lokalen var tidigare solariet Bruno, som flyttade till större utrymmen i grannhuset. Men Flavors har också fått mer plats genom att salongen Hårizånt släppte till ett rum.

Att bygga om till restaurang har dock varit en utmaning.

– Vi har jobbat intensivt i nära tre månader och är ännu inte riktigt klara, så det är lite stökigt. Dessutom hann vi bara sova två timmar i natt, säger Danny Fortier och skrattar.

I början har de öppet sju dagar i veckan, för att prova sig fram.

– Till sommaren ska vi dessutom ha uteservering med öl och vinrättigheter, hoppas vi.

Annons
Annons
Annons