Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

"Påskyndar ej Strömsbruksflytt"

– Vi tänker inte påskynda att Ströms Bruk flyttar från Strömsbruk. Det säger Rolf Colling (c), byggnadsnämndens ordförande.

Nämnden står fast vid att det är olämpligt att etablera en pelletsfabrik i industriområdet. Om det skulle bli av, överväger Holmens Ströms Bruk med cirka 100 anställda att lämna orten. Även tallriksfabrikens ansvariga protesterar mot en pelletsetablering.
Kritiken och frågetecknen handlar främst om brandsäkerheten. Räddningschefen Lennart Juhlin konstaterar att spånlagret är i två våningar vilket kan leda till självantändning om takhöjden nyttjas.
Har någon bedömning av explosionsrisken av damm gjorts? frågar sig Juhlin.
Han anför också att det enligt arbetsmiljöverkets krav kan krävas en klassningsplan om elinstallationer och mekanisk utrustning.
Byggnadsnämnden är oförändrat negativ men beslutade vid tisdagens sammanträde att ge sökande Patric Svensson en frist för att förhandla med Ströms Bruk. Denne påminner om att man gjort det som krävts enligt lagen, en anmälan.
Svenssons företag, Nordanstigs Bioenergi AB, drabbades tidigare i år av två bränder på en närliggande plats i Strömsbruk. Enligt byggnadsnämnden återstår uppstädning på brandplatsen.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons