Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta bättre hand om lokala företagen

/
  • Henrik Björklund tror att Näringslivsbolaget är ett bra stöd för att utveckla befintliga företag i kommunen. 
  • Kommunalrådet, Jörgen Berglund (M), fanns på plats i går.

Kommunen måste bli bättre på att ta hand om sina lokala företag.

Det lyfte Henrik Björklund ägare av Ocab AB i Sundsvall fram vid företagarfrukosten i Matfors.

Annons

Cirka 30 företagare fanns på plats och en av dem var Henrik Björklund som dessutom var en av föreläsarna vid mötet.

När Henrik Björklund, Matforsbon och ägare av Ocab AB i Sundsvall klev fram och började att pratade piggnade åhörarna till.

– Jag köpte mitt företag 2004. Då visste jag ingenting om företagande och tur var väl det, men jag tänkte hur svårt kan det vara, säger han med ett skratt.

Ödmjukt berättar han om hur han började med 7 tillsvidareanställda och i dag är de 27. Ofta återkommer han till att som företagare ska man fokusera på det man är bra på att göra och resten låta andra göra.

– Dessutom tror jag mycket på att vara positiv. Vi har månadsmöten med personalen och där tar jag bara upp det som är bra. Självklart dyker det upp problem, men de löser vi eftersom, säger han.

Henrik Björklund lyfter fram att kommunen måste bli bättre på att ta hand om de företag som finns i Sundsvall i stället för att enbart prata om nyetableringar.

– Det är bra att hämta inspiration från grannkommunerna och att ha visioner, mål och idéer. Men glöm inte bort att utveckla och uppmärksamma de företag som finns lokalt.

Kommunalrådet, Jörgen Berglund (M), håller med Henrik och säger:

– Helt klart måste vi bli bättre på att ta hand om de 9 000 företag som finns i kommunen. De företag som vill utveckla sig ska ha möjlighet att göra det och från kommunens sida ska vi vara ett stöd för dem.

Mer läsning

Annons