Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Fick lämna Giffarna – nu tar Franzén över P16-landslaget

Efter spekulationerna står det nu klart att Roger Franzén tar över uppdraget som förbundskapten för Sveriges P16-landslag.
– Det känns jätteroligt, säger den förre GIF-tränaren till förbundets hemsida.

Annons

I slutet på september fick Roger Franzén lämna Giffarna efter fem år i klubben.

Sedan dess har det spekulerats vad hans nästa uppdrag skulle bli, och så sent som på torsdagen kom uppgifter om att Franzén skulle vara aktuell för P19-landslaget.

Men nu står det klart att han istället tar över som förbundskapten för det yngre, P16-landslaget.

– Det känns jätteroligt. Det är otroligt inspirerande att få jobba med unga talanger, som man gör inom det här jobbet, så jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten, säger Franzén till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Läs också: Sparkades från Giffarna – nu kan Franzén ta över P19-landslaget

Franzén har tidigare i karriären bland anna jobbat med Hammarbys utvecklingslag och A-lag, och nu blir hans första uppdrag som förbundskapten redan imorgon när han flyger till Polen för att följa U21-landslaget.

– Nu ska jag jobba med dom bästa i landet i sin åldersgrupp och för mig känns det otroligt lockande att jobba på det sättet än att leva med ett lag som jag har gjort hela tiden. Det blir ett nytt steg, det är det som lockar, säger Franzén och fortsätter:

– Det är helt nytt att jobba inom ett förbund för mig, jag har bara jobbat i klubbar och inom den typen av verksamhet. Här får man en helhetsbild över landet, får jobba med talanger över hela landet och det blir på ett annat sätt än när man jobbar med klubbverksamhet. Så det kommer att bli en utmaning.

Läs också: Fick lämna GIF Sundsvall – här berättar Roger Franzén om det oväntade beskedet: ”Omtumlande”

Mer läsning

Annons