Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billys ledband uttänjt

GIF Sundsvalls ytterback Billy Berntsson och vänsterytter Ari Skúlason blev båda skadade i matchen mot IFK Göteborg i går. I dag kom närmare besked om hur illa det var med dem.

Annons
Billy Berntsson gjorde illa sig under matchen, men kunde efter lite omplåstring av axeln ändå fortsätta spela.
Jag trodde att axeln hade hoppat ur led, men det visade sig att ledbandet är rejält uttänjt, säger Billy Berntsson.
En röntgenundersökning visade att han har en skada på nyckelbensfästet. Samma skada som hållit försvarskollegan Sverrir Gardarsson borta ett längre tag nu.
Skadan graderas i tre olika grader och Sverrirs är en trea. Utifrån det vi fått fram om Billys skada så bedömer vi den som en tvåa. Vi kommer att göra en ny undersökning när den värsta svullnaden lagt sig, men räknar med att han blir borta i tre-fyra veckor, säger GIF:s naprapat Krister Olsson.
Ari Skúlason fick lämna planen på bår i slutet av första halvlek, med skador på både en fot och ett knä. Med foten ska det dock inte vara någon större fara då det handlar om en stukning. Med knäet är det värre.
Det är en skada på det inre ledbandet i höger knä och han lär bli borta i omkring tre veckor. Både Billy och Ari missar matchen mot Djurgården på söndag. Sen får vi se. Det här landslagsuppehållet (efter DIF-matchen) kommer ganska lägligt, säger Krister Olsson.
Han rapporterar även att Tobias Eriksson och Erkan Saglik väntas vara tillbaka i full träning på torsdag, och att Sverrir Gardarsson kan vara tillbaka i mitten av nästa vecka.

Mer läsning

Annons