Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Hammarbyspelare aktuell för Giffarna

/
  • • Hammarbys Simon Helg (t.h.) är aktuell för GIF Sundsvall. Helg gjorde i fjol 18 matcher i Hammarbytröjan varav 13 var från start. ”Jag vet att det finns ett intresse från Giffarnas sida”, säger Helg till Dagbladet. Foto: SCANPIX

GIF Sundsvall fortsätter att leta efter den sista, offensiva spelaren.

Hammarbys Simon Helg är ett aktuellt namn.

– Jag vet att det finns ett intresse från Giffarnas sida, säger Helg.

Sedan länge har GIF Sundsvall varit ute efter att förstärka laget med ytterligare en offensiv spelare.

Framförallt har man varit på jakt efter en forward, men managern Sören Åkeby har även öppnat för att istället värva en yttermittfältare.

Hammarbys mittfältare Simon Helg är nu ett aktuellt namn.

– Vi följer en massa spelare och han är en av de intressanta vi följer. Det är inte så att han är mer aktuell än någon annan utan vi har en lista med ett antal spelare som vi tittar på, säger GIF-managern Sören Åkeby.


13 matcher från start

– Vi behöver förstärka laget och då har vi två alternativ. Antingen en mittfältare eller en forward, men det är främst en forward vi söker, fortsätter han.

• Hur ser du på Simon Helg?

– En spelare som kanske är lite skadebenägen men som fotbollsspelare är han grym tycker jag. Bra fart och god teknik och kan spela på flera offensiva positioner. Han har varit med på hög nivå länge och många har trott att han ska blomma ut.

Simon Helg har tillhört Hammarby sedan 2007 och spelat för klubben i både Allsvenskan och Superettan. Förra säsongen spelade Helg 18 matcher för Hammarby i Superettan varav 13 var från start.

På dessa gjorde han två mål och två assist. I Allsvenskan 2009 fick han lite av sitt genombrott när han på 16 starter stod för fyra mål och tre assist när Hammarby åkte ur Allsvenskan.


”Har ett avtal”

Simon Helg har nu ett år kvar på sitt kontrakt med Hammarby och spelarens agent Per Jonsson skriver så här i ett mejl till Dagbladet:

– Gällande Simon Helg så är det ingenting jag vill kommentera. Mig veterligen så har han avtal med Hammarby ett år till och det är det som gäller just nu i alla fall.

Simon Helg själv spelade en halvlek i Hammarbys träningsmatch mot Gefle den gångna helgen och säger så här om intresset från GIF:


Har tränats av Franzén

– Det är alltid kul att klubbar visar intresse och jag vet att GIF har gjort det. Det har min agent berättat för mig. Men jag har ingen riktig koll på vad som hänt efter det.

• Vad säger du om GIF?

– Jag vet att det är en bra klubb och det var ett av få lag i Superettan som verkligen ville spela fotboll. Jag hade Roger (Franzén) som tränare i Hammarby i fjol och har spelat i samma lag som Marcus Danielson. Men jag har kontrakt med Hammarby och är inställd på att spela där, säger han.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons