Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Känns väldigt jobbigt”

/
  • ute i kylan. GIF Sundsvalls mittfältare Robert Mambo Mumba fick beskedet att han skulle leta efter en ny klubb – ett besked som tagit hårt på honom.Foto: ARKIV/SOFIE WIKLUND

Förväntningarna på honom var stora när han värvades inför säsongen 2008.

Men nu är Robert Mambo Mumba rejält ute i kylan.

Beskedet att han uppmanas att söka sig om efter ny klubb har tagit hårt.

– Det är klart att jag tycker det känns väldigt jobbigt, säger han dämpat.

Annons

– En mycket bra spelare som stått högt upp på vår önskelista.

Så lät det i december 2007 då Robert Mambo Mumba, den kenyanske mittfältaren som hade spelat i Allsvenskan med både Örebro SK och BK Häcken, presenterades som GIF Sundsvalls nyförvärv av dåvarande klubbchefen Urban Hagblom.

I dag är verkligheten en helt annan.

Nu är Robert Mambo Mumba istället uppsatt på ”göra-sig-av-med-listan” hos GIF Sundsvall.

Den klubb som trodde så hårt på honom då han värvades för lite drygt två år sedan vill nu att Mambo Mumba söker sig till en annan klubb så att man kan slippa hans lön och dessutom kan inkassera en övergångssumma, som en del i klubbens besparingsåtgärder.

Överraskad och besviken

Beskedet har tagit hårt på den 31-årige kenyanske mittfältaren som i vanliga fall brukar ha lätt till skratt och nästan alltid brukar ha ett leende på läpparna. Nu ger han intrycket av en mycket deprimerad man.

– Det är klart att jag tycker det känns väldigt jobbigt. Vem skulle inte tycka det om man vore i sån här situation som jag befinner mig i? Ingen vill vara i en klubb där man inte är önskvärd, berättar han.

• Blev du överraskad över klubbens beslut?

– Jag blev väldigt överraskad och besviken då jag fick reda på att klubben ville att jag skulle söka mig om efter en ny klubb. Och jag har märkt att jag långt ifrån är den ende som är överraskad. Jag möter folk på stan hela tiden som undrar vad det är som händer egentligen. Och det känns i alla fall bra att höra att det är många som vill ha mig kvar.

Att bege sig till träningarna är inte lika roligt längre berättar han. Det som förut var dagens höjdpunkt känns plötsligt inte alls lika stimulerande.

”Fotbollen mitt liv”

– Det känns jobbigt att motivera sig inför varje träningspass. Självklart är det så. Jag vet ju att jag inte kommer att få spela något här, och det känns ju väldigt tungt. Men jag försöker hela tiden intala mig själv att det bästa för mig själv är att träna på så hårt jag kan så att jag är förberedd på att spela matcher oavsett var och när det blir, säger han, och tillägger:

– Och jag älskar ju det här, att spela fotboll. Det är mitt liv. Men det är klart att det inte känns lika roligt just nu.

Inget besök inbokat

• Har du någon ny klubb på gång?

– Jag pratar med min agent hela tiden, men just nu är inget på gång. Men transferfönstret är öppet till 31 mars, så det finns ju lite tid kvar att ordna något. Men just nu är det inte aktuellt att åka iväg och besöka någon klubb eller så, utan jag kommer att fortsätta att träna här och så får vi se vad som händer.

I dag är det dags för ett nytt träningspass i NCC-hallen.

Än en gång är det bara att bita ihop för Robert Mambo Mumba.

För vem vet, snart kanske han får spela matcher igen, för en klubb som tror på honom.

Annons
Annons
Annons