Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny brasse på gång till GIF

GIF Sundsvall testar ännu en brasse i sin anfallsjakt.

ST-sport kan avslöja att från och med i dag tränar unge Gilmar Filho med klubben.

– Vi har fått tillräckligt bra referenser för att det ska vara intressant att ta hit honom, säger GIF:s klubbchef Peter Larsson.

Annons

Så sent som i förra veckan gjorde GIF Sundsvall klart med brasseanfallaren Denis Ramos dos Santos, senast i finska Kemi.

När GIF fortsätter sin jakt på ytterligare en anfallare för att spetsa offensiven inför årets säsong vänder man återigen blickarna mot Brasilien.

I går anlände brassen Gilmar Filho till Sundsvall. Från och med i dag och två veckor framåt så ska anfallaren träna med Giffarna.

– Så är det. Han ska ha kommit till stan i dag (läs; i går) och ska vara här i två veckor och träna med oss har vi tänkt oss, säger Peter Larsson.

Bortsett från att han är en ung anfallare hade Peter Larson i går kväll få uppgifter om Gilmar Filho.

– Jag har de papprena på jobbet. Men det är en ung anfallare i tidig 20-årsålder som vi har fått tips om att ta hit från våra brasilianska kontakter. Det är tillräckligt bra referenser för att det ska vara intressant att ta hit honom, säger Larsson.

– Han är oprövad, men tydligen ska det ha funnits intresse för honom från större klubbar i Brasilien. Det är en större kille som ska vara en bra targetforward.

Vad ST-sport kan hitta på nätet så har Gilmar Filho i alla fall spelat för den brasilianska klubben Esporte Clube Mamoré från staden Patos de Minas i västra delarna av Brasilien.

Där har han gjort en del mål, men finns inte med i årets trupp enligt Esporte Clube Mamorés hemsida.

Är det en spelare som är utan kontrakt eller har han en klubb i dagsläget?

– Exakt hur hans kontraktsläge ser ut ska vi titta på i veckan.

Blir det aktuellt med en värvning så ställer i alla fall inte transferfönstret till något problem eftersom svenska klubbar får värva spelare fram till den sista mars.

Gilmar Filho skriver själv på sin twittersida om att åka till Sundsvall.

– Det är en ny fas i mitt liv som börjar nu. Sundsvall är en charmig stad, men det är kallt här med all snö.

Mer läsning

Annons