Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockey lånar Larsson – och förlorar Westring

Tomas Larsson spelade fem matcher för Sundsvall Hockey i fjol. Nu återvänder han – återigen på lån från Skellefteå. Samtidigt står det klart att Johannes Westring lämnar Laget i sta'n.

Annons
I fjol lånade Sundsvall Hockey så väl forwarden Tomas Larsson som målvakten Nicklas Dahlberg från Skellefteå.
Nu återvänder 19-årige Larsson, som i år spelat fem matcher för SAIK i Elitserien och två för Rögle i Allsvenskan. Lånet gäller i första hand till jul.
– Vi har ett gott samarbete med så gott som alla Norrlandsklubbar, framför allt Timrå, Skellefteå och Modo. Alla värnar om Norrlandshockeyn och en spelare ska inte behöva åka nedanför Sundsvall för att få speltid, inte om vi kan, vill och känner att vi har nytta av honom, säger Magnus Holmvall i Sundsvall Hockey.
Och Tomas Larsson – som i går blev uttagen i juniorlandslagstruppen till Vasa i november – både kunde och ville man ha tillbaka i laget.
– Det är en skitbra kille med rätt inställning. Vi har storförhoppningar på honom och hoppas att han ska tillföra mycket, säger Holmvall, och beskriver Larsson som skridskostark och fysisk med en stor arbetskapacitet.
Samtidigt står det klart att forwarden Johannes Westring lämnar Sundsvall Hockey – för att omskola sig till back.
Han går nu till Hudiksvall i division I, som tränas av förre Sundsvallsspelaren Mathias Svedberg.
– Han har en personlig målsättning om att skola om sig till back och han kände att han måste gå ner en division för att kunna göra det då konkurrensen hos oss är för stor på försvarssidan. Han bad oss om tillåtelse för att se sig om efter en ny klubb och vi sa att det var okej, säger Holmvall.
Sundsvall Hockey tar i morgon emot Oskarshamn hemma i Gärdehov och då väntas backen Ivan Puncochar kunna göra comeback. Lagkaptenen John Lind, som åkte på en kraftig hjärnskakning förra veckan, hoppas och tror man ska vara tillbaka efter novemberuppehållet. Till matchen mot Oskarshamn är det för övrigt fri entré för alla som har en biljett till GIF-matchen som spelas tidigare under dagen.

Fakta
Tomas Larsson
Längd: 185 cm.
Vikt: 89 kg.
Född: 16 januari 1988.
Moderklubb: Malå IF.
Annons
Annons
Annons