Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ta upp Giffarna i Allsvenskan igen

Tommy Naurin stannar i GIF Sundsvall.
Målvakten har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015.
– Jag ger mig inte förrän Giffarna är i Allsvenskan igen, säger han.

Annons

Tommy Naurin missade som bekant förra och början av den här säsongen på grund av två korsbandsskador. Mot GAIS i lördags (3–3) var han tillbaka mellan stolparna.

– Man är aldrig nöjd när man släpper in tre mål, och det har inte hänt så många gånger sedan jag kom till klubben, säger 29-åringen.

– Men det kändes bra i övrigt och är skönt att vara tillbaka.

På måndagen kom nästa glädjebesked. Naurin och GIF Sundsvall är överens om ett kontrakt som innebär att målvakten stannar i klubben i ytterligare två säsonger.

– Vi har snackat om det här ett tag, så det är egentligen ingen nyhet för mig. Men det känns jättebra att det är klart vart jag ska spela de kommande två och en halv säsongerna, säger Naurin.

Hur har tankarna gått?

– Jag har hela tiden velat stanna eftersom jag trivs i stan och har en jäkla revanschlust. Och jag ger mig inte förrän Giffarna är i Allsvenskan igen.

Comebacken och det nya kontraktet är klart. Blir det lättare att fokusera på det sportsliga nu?

– Så är det. Jag har inte hållit igen på något sätt, men det är alltid lättare när man kan fokusera på en enda sak. Det blir lättare att planera saker och ting när man vet vart man ska spela.

Hur ser du på konkurrenssituationen med Oscar Berglund?

– Det är en bra konkurrens. Jag var förstemålvakt när han kom och han har varit förstemålvakt sedan dess. Jag kommer som alltid träna för att få spela.

Giffarnas rekryteringsansvarige Urban Hagblom är nöjd med att ha gjort klart med Naurin.

– Tommy har haft en tuff tvåårsperiod med två olyckliga skador. Han har visat ett brinnande engagemang i sin rehabilitering för att sig tillbaka till fotbollen och därför är det glädjande att vi nu kan konstatera att han är 100 procent återställd. Tommy är en fortsatt viktig spelare för GIF Sundsvall och vi är väldigt glada över att ha kommit överrens med honom om en förlängning av hans avtal, säger han.

För ett par dagar sedan blev det även klart att tredjemålvakten Johan Sjöberg lånas ut till IFK Sundsvall under resterande del av den här säsongen. Det betyder att Giffarna har fått lite mer klarhet kring målvaktsfrågan.

Annons
Annons
Annons