Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex poäng för Ankarsvik efter helgens dubbelmöten

Två viktiga segrar blev resultatet av helgen för Ankarsviks herrar som ligger tätt kring strecket i tabellen.
– Vi har spelat riktigt bra och det kändes tryggt, säger Ankarsviks tränare Roland Persson.

Annons

Det blev en lyckad helg för Ankarsviks herrar i innebandyns division 1. Under söndagen kom laget till spel mot tabelltrean Skellefteå med en viktig seger i bagaget. Lördagens hemmavinst med 11–8 mot Gamla Stan var betydande för laget.

– Det var absolut viktigt att ha en vinst i ryggen från dagen innan, det blev en boost inför söndagens match.

Trots att Skellefteå satte hård press redan från början hade hemmalaget gjort 4–0 inom loppet av tio minuter.

– De startade tufft och vi brukar backa till en början så det passade oss bra. Vi fick i stället en fin start med bra utdelning på våra chanser och vi gjorde en riktigt bra period, säger Roland Persson.

Ankarsvik, som tidigare har haft en viss problematik med sitt spel i den andra perioden, lyckades vinna den under både lördagen och söndagen.

– Vi spelade lite lugnare och föll inte in i deras försök till ett mer böljande spel. Det kändes bra och vi hade en kontrollerad andra period.

Gästerna pressade framåt i den sista perioden för att jaga en reducering men Ankarsvik hade ett stabilt försvarsspel. Laget kunde till slut segra med 5–3.

– Det var skönt att vinna. Skellefteås spelsätt passar oss och det blir tydligt när vi nu har vunnit mot dem tre gånger under säsongen, säger Roland Persson.

Med fyra matcher kvar av serien är det tätt kring strecket. I och med helgens segrar ligger Ankarsvik nu på fjärde plats i tabellen med sju poäng ned till femman Gamla Stan. Härnäst väntar serieledande Umeå City på bortaplan.

Mer läsning

Annons