Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre resultat – men färre på matcherna

/
  • Thomas Johanssons Timrå IK lyckas inte locka fler till hemmamatcherna – trots att laget nu fått en betydligt bättre start i serien jämfört med de senaste åren.

De senaste förlusterna till trots – Timrå IK:s säsongsstart är den bästa på flera säsonger.

Ändå är publiksnittet efter sex hemmamatcher sämre än de två senaste åren.

– Men jag är inte speciellt orolig än så länge, säger klubbdirektören Thomas Johansson.

Annons

Inför säsongen pratade man i Timrå IK om vikten av att få en bra start. De två senaste åren har laget legat risigt till i början och man kopplade samman de allt sämre publiksiffrorna i Eon Arena med de sportsliga resultaten.

Efter sex spelade hemmamatcher hösten 2010 kan vi konstatera att publiken inte direkt vallfärdat för att se Timrås hemmamatcher. Detta trots att laget fått en bra start och hittills aldrig varit sämre än femma i tabellen.

Publiksnittet är så här långt till och med sämre (om än marginellt) än i fjol höst då Timrå hade det riktigt tufft.

– Nöjd är man aldrig, men jag är inte heller missnöjd. Faktum är att än så länge ligger vi bättre till än vad vi budgeterat med, även om det bara är lite bättre, säger Thomas Johansson.

Timrå har budgeterat med ett hemmasnitt på 5 000, för tillfället ligger det på 5 019.

– Vi hade förväntat oss en högre siffra i premiären mot Frölunda, att det inte blev så får vi tillskriva att matchen flyttades till 21.00 fredag kväll. Andra hemmamatchen var dagen innan lön, säger Johansson.

Säsongens hittills sämsta publiksiffra kom i måndags kom Linköping (4 662).

– Det finns nog två anledningen till det, dels spelet i lördags mot AIK (1–4) och att Linköping aldrig drar folk här uppe. Det kan också ha att göra med att det var tredje hemmamatchen på fem dagar.

Lite mer överraskande kom flest hittills (5 512) till lördagskvällens match mot nykomlingen AIK. En match som började kort efter att GIF Sundsvall avslutat sin viktiga hemmamatch.

– Folk är nog nyfikna på dem och AIK är ett starkt varumärke, säger Johansson.

Den matchen plus fredagsmatchen mot Frölunda tror han också är faktorer bakom att kiosk- och restaurangförsäljningen kring matcherna ser riktigt bra ut.

– Jag tror aldrig vi sålt så mycket de första sex matcherna någon gång tidigare.

Johansson tror och hoppas också att publiksnittet ska se bättre ut om ett tag.

– Jag tror det är för tidigt att dra några slutsatser efter sex omgångar. Vi har ännu inte mött exempelvis Modo och Brynäs här hemma och det är de lag som normalt sett drar mest folk. Jag tror också att publiken kommer om vi fortsätter att ligga med högt uppe i tabellen.

Publiksnitt efter sex hemmamatcher

2008/09: 5202 (5400 hela säsongen).

2009/10: 5026 (5051 hela säsongen).

2010/11: 5019.

Timrås placering inför sjätte hemmamatchen

2008/09: 11.

2009/10: 11.

2010/11: 4.

Annons
Annons
Annons