På st.nu sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Sonnenberg nära TIK – går ner i lön

+
Läs senare
/

Fansen, Timrå IK och inte minst Martin Sonnenberg själv har hoppats att det skulle lösa sig. Och nu är det riktigt nära att den populäre forwarden återvänder – men parterna är inte överens om när han i så fall ska ansluta. Samtidigt har klubben även en annan forward på ingång.

I tisdags pratade ST-sport med både Martin Sonnenberg och Timrå IK:s sportchef Stefan Lindqvist. Kanadensaren sa då att han ville ha reda på hur mycket TIK kunde tänka sig att erbjuda honom. Lindqvist sa att man ännu inte hade fattat något beslut kring Sonnenberg.

Sedan dess har det gått snabbt.

De ekonomiska bitarna kom parterna överens om i slutet av veckan.

– Det handlar om mindre pengar än när han var här senast och det här ryms inom vår budget. Vi skjuter inte till något extra, utan det har bland annat att göra med att det sker förändringar i truppen, berättar klubbdirektören Thomas Johansson.

Någon extern finansiär har alltså inte varit inblandad och med förändringar i truppen syftar Johansson på att Björn Svensson antagligen försvinner. Inget är klart än, men TIK är villigt att släppa forwarden om något passande dyker upp.

– Men släpper vi honom ska han ersättas också, säger Johansson.

Enligt uppgifter till ST-sport ska en ny forward vara väldigt nära TIK, men det vill inte Stefan Lindqvist bekräfta.

– Vi tittar vitt och brett, säger han.

Det ska dock inte handla om Mathias Månsson.

– Han är avskriven, säger Johansson.

Finns det utrymme att värva ännu en forward?

– Vår ambition är att ha 13 forwards, eller 14 om man räknar in Jeremy Boyce, men sen kan det bli så att vi bara har tolv i några veckor, säger Johansson.

Om inte någon ny forward dyker upp samtidigt som Svensson försvinner skulle TIK bara ha elva forwards tills Sonnenberg dyker upp. Och det är framför allt tidpunkten då han ska ansluta som parterna ännu inte är överens om.

– Vårt utgångsläge är att vi vill att han kommer så snart som möjligt, säger Lindqvist.

Sonnenberg låter dock tvärsäker när han säger:

– Jag kan inte komma innan jul. Väljer då Timrå ett annat spår i stället är det synd, men sånt är livet. Vi är nära varandra nu, men vi är inte helt överens om allt än.

Då TIK är så pass nära Sonnenberg är inte värvningar av nordamerikaner (åtminstone de utan europeiskt pass) aktuella, då den kvoten fylls med kanadensaren. Det har dock ryktats om att även Daniel Corso ska vara på väg bort från TIK, uppgifter som dementeras av hans agent Lars Cederström.

– Jag vet inte var de ryktena kommer ifrån. Det är något som varken jag eller Stefan Lindqvist känner till, säger Cederström.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons