Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson på glid – Sonnenberg hoppas

Timrå IK har ännu inte beslutat om man vill släppa Björn Svensson.

Samtidigt har en viss annan forward ännu inte gett upp hoppet om att få komma.

Annons

Björn Svensson är missnöjd med sin roll i laget, där han är mer eller mindre bofast i fjärdekedjan. Pappan och agenten Gunnar Svensson har kontakt med tyska klubbar som är intresserade. Även på tisdagskvällen var inget intresse konkret, men:

– Det är nära förestående, säger Gunnar Svensson.

Han för också en dialog med Timrå.

– Känslan är att de skulle vara beredda att släppa Björn om det kommer ett bud från en klubb han är intresserad av. Men jag vet inte och frågan är ännu öppen, säger Svensson.

TIK:s sportchef Stefan Lindqvist:

– Det gagnar ingen att ha en spelare som är missnöjd i truppen. Vi måste hitta en lösning, sen får vi se om den innebär att Björn lämnar klubben eller inte.

Timrås ekonomi är ännu inte den bästa och att släppa Svensson skulle knappast få lös så pass mycket kapital att det går att värva Martin Sonnenberg. Kanadensaren hoppas dock fortfarande.

– Hur går snacket där borta, frågar han snabbt när ST-sport ringer.

När vi säger att det ännu mest verkar handla om ekonomin säger han:

– Men först måste jag ju få veta hur mycket de erbjuder.

Kan du tänka dig att spela för mindre än du gjort tidigare?

– De vet ungefär vad jag vill ha, men samtidigt vet de inte exakt vad jag kan tänka mig att spela för. De har aldrig sagt hur mycket de har råd med.

Lindqvist:

– Det är för att vi ännu inte fattat något beslut kring Sonnenberg.

Ser det ut att bli nyförvärv under uppehållet?

– Svårt att svara på. Först måste vi fatta beslut, sen ska det genomföras och allt är ju inte upp till oss heller. Vi har tänkt fatta beslut nu under uppehållet, men det kom upp lite annat och vi har inte riktigt hunnit med oss.

I vilket fall vidhåller Sonnenberg att det bara är spel i TIK som gäller, annars slutar han. Och formen är god, hävdar han själv.

– Jag ser att laget inte gått så bra och jag vill komma och hjälpa dem. Men krävs det så kan jag vänta till efter jul också, säger han.

I övrigt är Per Hallin tillbaka i träning efter hjärnskakningen, medan Tomas Skogs åkt på ett bakslag och nu rehabtränar igen. Liksom Skogs har även Mattias Karlsson ljumskproblem. Lagläkaren Örjan Fröjd förväntar sig dock att båda är tillbaka efter uppehållet.

Annons
Annons
Annons