Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TIK har problem med likviditeten

/

Timrå IK har inte betalat ut spelarnas pensionspengar på fyra månader.

Anledningen: Klubben brottas med likviditetsproblem.

– Men jag är inte orolig över att vi inte ska få våra pengar, säger backen Pär Styf.

Annons

Att Timrå IK brottas med ekonomin är inte nytt. För två år sedan gick man minus med 3,7 miljoner och i fjol med 5,5. Det egna kapitalet hade då krympt till 1,5 miljoner kronor, mycket på grund av lågkonjunkturen och försämrade publiksiffror.

Nu framkommer det att klubben ligger efter med inbetalningar av spelarnas pensioner och det handlar enligt Aftonbladet om flera miljoner kronor. Spelarna kan välja hur stor del av lönen man vill ha ut och hur mycket som ska gå till pension.

– Det handlar om fyra månader. Det kom en jättefaktura för 1-1,5 månad sedan från försäkringsbolaget. Vi har försökt få till en ändring på det, det skulle vara lättare att betala månad för månad. Ambitionen är att det här ska vara betalt till årsskiftet, säger Thomas Johansson.

Han erkänner utan omsvep att klubben har likviditetsproblem.

– Det har att göra med underskotten de två senaste åren och våra intäkter ramlar inte in i ett jämnt flöde varje vecka. Till exempel får vi det stora ligabidraget två gånger om året.

Enligt Aftonbladet kräver backen Pär Styf ett värvningsstopp tills klubben gjort rätt för sig mot den befintliga truppen.

– Jag blir väldigt fundersam och undrar om det ens är sant, säger Johansson om uttalandet.

Har sådana krav framförts till ledningen?

– Nej och senast förra veckan hade jag information för spelarna om läget med de här pengarna.

Styf själv till ST-sport:

– Jag köper totalt den förklaring jag fått av klubben och jag kräver inget värvningsstopp. Vad jag försökte få fram var att om Timrå värvar så är jag övertygad om att de löser det utan att det går ut över våra pengar. Jag vet att Timrå alltid gör rätt för sig i slutändan.

Om TIK har problem med likviditeten ser det bättre ut gällande resultat- och balansräkningen.

– Det ser hyfsat ut. Försäljningen är bra jämfört med budget, vi har lite mindre publik men bra försäljning på matcherna, säger Johansson.

Med en tredjedel av denna säsong spelad, ser ni ut att gå plus i år?

– Ja, det gör vi. Så länge inget oförutsett inträffar, som att publiken slutar komma eller att vi måste ersätta skadade spelare.

ST-sport gjorde på tisdagen en koll med Kronofogden och fick veta att Timrå IK hade en skatteskuld på 107 076 kronor.

– Det fanns en skuld till Skatteverket som vi betalade 5 november. De skickade skulden till Kronofogden den 6:e, men då hade vi redan betalt så den borde inte vara där, säger Johansson.

Enligt Kronofogden har Timrås dotterbolag Conferera AB inga skulder registrerade hos dem.

Annons
Annons
Annons