Timrå IK utser förstemålvakt till starten

I kväll spelar Timrå IK försäsongens första match i Medelpad. Mot elitserienykomlingen AIK är det nye Juha Pitkämäkis tur att vakta målet – och lagom till premiären ska TIK ha utsett en förstemålvakt. – Det är en öppen kamp, säger tränaren Per-Erik Johnsson.

Förra säsongen konkurrerade Magnus Åkerlund och Anders Lindbäck om målvaktsspaden. Ingen av dem blev uttalad förstekeeper, även om det så småningom visade sig bli Lindbäck.

I år har Åkerlund en ny konkurrent i Juha Pitkämäki och så här långt har de varvat. Men det kommer inte att bli som i fjol. Till seriestarten ska en av dem vara etta, även om det så klart lär bli förändringar under säsongens gång.

– Vi kommer att ha bestämt vem som står i premiären och det kommer den personen att veta om. Men det är en öppen kamp, säger Per-Erik Johnsson.

Åkerlund gillar beslutet om att någon nu blir etta åtminstone inledningsvis.

– Framför allt är det en jäkla morot till att fortsätta försöka visa framfötterna. Och jag tror det kan vara bra för laget att veta vem av oss det är som spelar. Det kan också vara bra mentalt att veta att man får förtroende i fem-åtta matcher eller så, jag tror man får en trygghet. Då känner man inte att man hamnar på bänken nästa match om man släpper någon skitpuck förbi sig.

Åkerlund fortsätter:

– I de flesta lag så är det ju inte heller helt öppet mellan målvakterna hela tiden.

Om läget i övrigt i Timrå säger Clas Eriksson så här:

– Det har sett bra ut hittills, samtidigt som det så klart finns utvecklingspotential.

Är de t något särskilt du tänker på då?

– Vi måste bli hetare på att skapa chanser. Vi har haft mycket puck, men ibland blivit lite väl vårdande.

Precis som i de tidigare träningsmatcherna lånar Timrå i kväll in en kedja från Sundsvall Hockey. Joakim Mattsson och Pär Lindholm får chansen igen och så tillkommer Gustaf Thorell. Eftersom Mattsson och Lindholm spelat så pass mycket i slutet vilar de sedan när Sundsvall möter Östersund på torsdag.

Timrå saknar Alexander Larsson, Anton Axelsson och Pär Styf saknas på grund av långtidsskador och Daniel Corso kommer inte förrän i morgon. Eventuellt saknas också Tomas Skogs, då han varit sjuk.

Däremot är forwarden Ilkka Pikkarainen tillbaka efter avstängning och Fredrik Hynning är redo för sin första försäsongsmatch efter sin lindrigare skada.

Så spelar TIK

Målvakt: Juha Pitkämäki (Magnus Åkerlund).

Första femman: Sebastian Erixon, Elias Granath – Timo Pärssinen, Kim Hirschovits, Ilkka Pikkarainen.

Andra femman: Mikko Jokela, Mattias Karlsson – Per Hallin, Anton Lander, Martin Röymark.

Tredje femman: Antto Halonen, Fredrik Sonntag – Björn Svensson, Gabriel Karlsson, Fredrik Hynning.

Fjärde kedjan: Pär Lindholm, Joakim Mattsson, Gustaf Thorell.

Dela
  • +1 Intressant!