Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Åsa Larsson nominerad till prestigefyllt pris

Åsa Larsson har nominerats med Solstorm (The Savage Altar på engelska) till det prestigefyllda priset The Duncan Lawrie International Dagger 2007 i Storbritannien.
Brittiska motsvarigheten till den svenska deckarakademien, The Crime Writers Association, tillkännagav den 6:e juni de sex författare som är nominerade till priset som delas ut till kriminalromaner, thrillers, spänningsromaner eller spionromaner som har översatts till engelska från originalspråk, för utgivning i Storbritannien. Prissumman är på £ 5000 till författaren och £ 1000 till översättaren och den slutgiltiga vinnaren tillkännages den 5 juli i London.
Solstorm är den första delen i den framgångsrika deckarserien om advokaten Rebecka Martinsson som gjort Åsa Larsson till en av Sveriges mest framgångsrika författare i Sverige och internationellt och hennes böcker ges idag ut i ett stort antal länder och på flera språk.
Under våren har Solstorm också blivit långfilm (premiär i december), producerad av Lena Rehnberg på Sandrew Metronome, regisserad av Leif Lindblom och med bland andra Izabella Scorupco, Mikael Persbrandt, Susanne Reuter och Krister Henriksson i rollistan.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons