Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Åsa Larsson nominerad till prestigefyllt pris

+
Läs senare

Åsa Larsson har nominerats med Solstorm (The Savage Altar på engelska) till det prestigefyllda priset The Duncan Lawrie International Dagger 2007 i Storbritannien.
Brittiska motsvarigheten till den svenska deckarakademien, The Crime Writers Association, tillkännagav den 6:e juni de sex författare som är nominerade till priset som delas ut till kriminalromaner, thrillers, spänningsromaner eller spionromaner som har översatts till engelska från originalspråk, för utgivning i Storbritannien. Prissumman är på £ 5000 till författaren och £ 1000 till översättaren och den slutgiltiga vinnaren tillkännages den 5 juli i London.
Solstorm är den första delen i den framgångsrika deckarserien om advokaten Rebecka Martinsson som gjort Åsa Larsson till en av Sveriges mest framgångsrika författare i Sverige och internationellt och hennes böcker ges idag ut i ett stort antal länder och på flera språk.
Under våren har Solstorm också blivit långfilm (premiär i december), producerad av Lena Rehnberg på Sandrew Metronome, regisserad av Leif Lindblom och med bland andra Izabella Scorupco, Mikael Persbrandt, Susanne Reuter och Krister Henriksson i rollistan.
Annons
Annons
Annons