Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokböcker i överflöd

Annons

Det sägs att det ges ut en kokbok per dag i Sverige. Det är inte förvånande. Floden av kokböcker tycks aldrig sina. Folk tycks aldrig tröttna på att köpa och läsa kokböcker. Eller blir de stående som en prydnad i bokhyllan? Även böcker som handlar om att baka ges ut i strid ström.

Ofta är det samma personer, exempelvis Leif Mannerström, Per Morberg, Paolo Roberto och Jan Hedh som är återkommande med nya böcker, eller med återutgivning av tidigare böcker med tillägg av några nya recept.

Sverige är inte unikt på området. I en stor del av världen ges det ut massor av böcker som handlar om mat och dryck. En del av de amerikanska och brittiska böckerna om mat och dryck översätts till svenska och ges ut i vårt land.

Raden av böcker om trädgård och odling är också lång. Nu när vi nått våren, även om vintern då och då visar att den inte släppt greppet om vårt landskap, kommer en hel del nya böcker om trädgård och odling.

Så länge folk köper denna typ av böcker så fortsätter förlagen att pumpa ut så många böcker som möjligt i ämnet. Kokböcker är en lönsam marknad, inte minst därför att de gärna köps för att ges bort i present.

För övrigt kan vi tillägga, att det under våren har kommit en hel del nya och spännande deckare på marknaden.

Rester av bokrean finns också, nu till 50 procents rabatt på rean, till försäljning. Gå ut och kolla.

Annons
Annons