Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tias handbok ska hjälpa föräldrarna

/
  • Författare. Tia Jumbe från Sundsvall har nu släppt sin första bok, ”Handbok för makalösa mammor & pappor”.Foto: Jaana Lindström

Efter åtta år som ensam­stående förälder kände Tia Jumbe från Sundsvall att hon satt inne på en hel del kunskap om hur man pusslar ihop sin vardag.

Nu har hon släppt en bok på ämnet vid namn ”Handbok för makalösa mammor & pappor”.

– Den handlar om det egentligen alla kämpar med, säger hon.

Annons

Tia Jumbe från Sundsvall är frilansjournalist och skribent och har tidigare jobbat bland annat på Dagbladet med veckotidningen Fredax och även startat tidningen Blossom Magazine.

Numera bor hon i Stockholm och är sedan åtta år tillbaka ensamstående mamma på heltid till döttrarna Salma, 13, och Senya, 9.


Vardagspussel

Att vara förälder innebär att man måste pussla mycket för att få vardagen att gå ihop, och detta gäller i dubbel bemärkelse om man är ensam förälder.

Tia Jumbe tyckte att det pratades för lite om just att vara i den sitsen, så hon bestämde sig i höstas för att skriva en bok om saken.

– Jag har ju under åren samlat på mig en massa trix och fix för att få ihop min vardag som heltidsensamstående, säger Tia Jumbe.

Boken ”Handbok för makalösa mammor & pappor” är just vad den heter, en handbok med tips och trix för hur man kan pussla ihop vardagen på ett bra sätt.


Vill inspirera

– Det jag vill är att kunna peppa människor som är i samma situation som jag är. Det är inte någon bok för hur du ska få lugn och ro eller liknande hemma, utan mer tips på hur man löser vardagen, säger Tia Jumbe.

Boken har en lättsam ton och kan även locka fram ett skratt.

– Det är lätt att det blir superpretentiöst när man gör en sån här bok, men jag vill att det ska vara inspirerande och roligt.

Sedan Blossom Magazine lades ner i höstas har hon förutom den här boken, också skrivit en till bok tillsammans med karriärcoachen Jaana Lindström som ska heta ”Vad vill du egentligen?”.


Uppfyllt två drömmar

Den kommer också snart att släppas och är en konkret guide för hur du hittar rätt i karriären. Tia Jumbe har en del erfarenhet på det området också.

– Jag har alltid drömt om att starta en tidning och att skriva en bok. Nu har jag gjort båda delarna och det känns fantastiskt.

• Vad blir nästa mål nu då?

– Nu återstår det att komma på nästa steg, så det är väl det jag ska göra härnäst.

Annons
Annons
Annons