Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgård och odling toppar boklistorna

Annons

Deckare, mat och trädgård. Det är vad som dominerar bokutgivningen nu under våren och försommaren. Det bara väller in böcker som handlar om trädgård, odling, mat och av deckare. Givetvis kommer också en del annat i bokväg.

Uppenbarligen är vi svenskar omättliga när det gäller att handla böcker som handlar om trädgård och odling. På annat sätt kan man inte tolka den stora utgivningar av böcker på detta tema. Det är böcker om hur man skapar en trädgård, antingen i litet eller stort format. Det är böcker om vilka blommor som trivs på skuggiga områden, det är böcker om samtal kring trädgården. Med mera, med mera.

Dessutom kommer det som alltid vid den här tiden böcker som handlar om sommarmat, sommardrycker, om grillning med mera. Man kan ju tro att marknaden är mättad. Men icke. Förlagen säljer mycket av sådana här böcker.

Som trädgårdsodlare är man givetvis alltid intresserad att ta del av nytt tänkande gällande planering och odling. Eftersom vi i Sverige blivit allt mera benägna att grilla, så är sommarmat vid grillen något som lockar till läsning av böcker i ämnet.

Men mängden av dessa böcker förvånar. Blir marknaden aldrig mättad?

Under den här tiden kommer numera också många deckare. Förr var deckarna något som mestadels kom under hösten och inför julhandeln. Emellertid har våra läsarvanor förändrats. Många av oss vill ha en deckare med sig på resan, till badstranden eller till fritidshuset. En deckare underhåller och ger spänning. Något som många vill ha under den ljusa årstiden.

Gå till bokhandeln och kolla in utbudet.

Annons
Annons
Annons