Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Kulturmagasinet ger stödfestival

När Scenkonst Västernorrland firar Kulturfestivalen Sundsvall med början på fredag sluter Kulturmagasinet upp med stöd.
En kort dokumentärfilmsfestival är huvudnummer.

Torsdag den 22 och fredag den 23 januari visas dokumentärfilm nästan nonstop i Kulturmagasinet.

Inget särskilt tema finns: några exempel är "Belfast girls", om unga tjejer som växt upp på olika sidor av Belfasts religiösa murar, "Darwins mardröm" om miljöförstöring i Victoriasjön; "Palme", som försöker berätta om personen bakom den som numera mest omtalas som ett olöst mord, och "Noam Chomsky. Makt och terror" om Chomskys kritik av USA:s politik.

Se hela programmet här.

– Det fanns inget fönster i Sundsvall för dokumentärfilm eftersom vi inte har någon Folkets Bio, säger kultursekreterare Carina Möllerberg.

Därför har Kulturmagasinet numera klubben Kultfilm, och vid dess traditionella söndagsvisning den 25/1 visas "Godafton Herr Wallenberg", om den svenske diplomaten Raoul Wallenberg med anledning av 70-årsminnet av andra världskrigets slut.

Festivalprogrammet i Kulturmagasinet rymmer också ett par konserter. I "Jazz med Eves" lördag den 24/1 15.00 spelar en jazzpoppig kvintett från Birka folkhögskola och den 31/1 14.00 gäller 50-talsjazz med Scar Lee. Vid onsdagslunchen 28/1 12.00 sjunger Anna-Carin Löfgren svensk jazz och visa från 30-talet.

Tisdag den 27/1 18.00 hålls en romsk minnesdag av förintelsen med bland annat tal av Bodil Hansson. Detaljerat program finns på www.sundsvall.se/kulturmagasinet.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons