Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa Nilsson gästar Caprice

/

Det var 1989 som hon debuterade i Melodifestivalen och tre år senare som sången "Himlen runt hörnet" gjorde henne stor.
Men ett har hon inte gjort: firat våren med Kjell Lönnå och hans körer. Förrän nu.

Annons

Kjell Lönnås och hans körers uppsluppna vårkonsert Caprice är inne på 43:e året och säg den svenska artist som inte har varit gäst under årens lopp. Det är inte lätt att hitta nya namn, som både är välkända och kompetenta.

Men Lisa Nilsson har inte tidigare haft vägarna förbi. Hon har sjungit med Radiosymfonikerna och Esbjörn Svenssons trio, gjort egna skivor och 2004 reste hon till Brasilien för första gången, en tur som förändrade hennes liv och musik. Just nu spelar hon en av huvudrollerna i musikalen "Next to normal" på Stockholms stadsteater.

– Jag hörde henne när hon sjöng på kronprinsessans galaföreställning i Stockholms konserthus och det var väldigt bra. Hon har mognat, hennes sångröst är attraktiv och hon är en av våra stora estradörer, säger Kjell Lönnå, vars körer också är förtjusta över valet.

Vad hon ska sjunga är inte bestämt, men i vanlig Caprice-ordning ger hon några egna sånger och några tillsammans med körerna. Körerna för sin del har redan så smått börjat förbereda vårkonserten med bland annat ett nostalgispår på temat "Det ska va´ gamla låtar", men har också en hel del annat för sig innan. I februari turnerar de alla tre; Kammarkören sjunger bland annat i Skövde och Vara konserthus, Confetti i Sollefteå och KFUM i Söderhamn.

Och inför hösten finns planer på ännu en "Sånger för livet" i Globen med 3000 körsångare från hela landet, den första på fyra år och den elfte i ordningen om det hela blir verklighet.

Årets Caprice ges lördagen den 4 maj.

Annons
Annons
Annons