Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akrobatik i världsklass i Dröses showcirkus

/
  • Höjdpunkt. Höjdpunkten i ”Showcirkuz” är de två akrobaterna Artem Lyubanevich och Igor Kostenko. Det är två världsartister från Ukraina som här för första gången uppträder i Norden. Showen skulle vinna på att ge dem ännu mer utrymme.
  • Pepparkaksgubbe. Allsidige skådespelaren Jens Nilsson som numera bosatt sig i Medelpad vinner här en ny publik som aldrig sett honom tidigare. Han är konferencier men gör också ett antal shownummer. Här ses han som avklädd pepparkaksgubbe.
  • Hyllar konsten.  Indal och Ukraina möts  i en dans när Jens Nilsson och Anna Rusetska hyllar cirkuskonsten. Ett vackert nummer med en glimt  i ögat.

Annons

”Showcirkuz” höjer ribban för lokalt producerad showunderhållning. Jag har aldrig sett något totalt bättre i den stilarten från en arrangör i Medelpad. Uppsättningen har kvalitetshumor, högklassiga sångnummer och akrobatik i världsklass. Delar av innehållet har nordisk urpremiär och blandningen gör den här showen till något alldeles speciellt.

Sedan Anna Norberg tog med sig maken Robert Dröse och flyttade hem till Sundsvall för cirka sju år sedan har paret livnärt sig på att producera teater, musikal och underhållning. Vi medelpadingar har blivit bortskämda med god underhållning från den lokala privatteater som paret driver.

I lördags kväll var det dags för ännu en premiär från Dröse och Norberg. Mässhallen vid Hotell Södra Berget i Sundsvall har riggats för den hittills mest mångsidiga och internationella uppsättning som presenterats.

”Showcirkuz” har en imponerande bredd och kvalitet. Upplägget är nytt och det går inte att ta miste på att det är noga genomtänkt. Showen fångar publiken totalt och är ingen utfyllnad vid en krogkväll. Det är inte alltid i den här branschen det läggs ner som mycket konstnärlig möda när publiken som i det här fallet sitter och äter och dricker och umgås med sina vänner vid borden. Här får vi uppleva en städad krogpubik som spontant reser sig upp och ger stående ovationer.

Showen pågår i cirka tre timmar med ett antal pauser. Grovt kan man säga att showen är uppdelad i sju olika bitar. Skådespelaren Jens Nilsson är avväpnande briljant som konfrencier/cirkusdirektör. Han är den där domptören som charmar oss med naturligt avspänd humor utan att överdriva eller försöka stjäla poänger. Det räcker med hans sköna attityd och kroppsspråk. Ångermanlänningen Jens som glädjande nog blivit bosatt i Medelpad och även fortsätter hos Teater Västernorrland.

De tre ukrainska akrobaterna Artem Lyubanevich, Igor Kostenko och Anna Rusetska håller absolut världsklass. Det är en ära att få vara med om deras nordiska urpremiär. När Artem och Igor svingar sig i två rep i taket så går det som ett sus genom hela mässhallen och alla stelnar till av beundran. Annas golvakrobatik med eldslukande och kroppstrolleri är mycket vackert koreograferad och liknar inte heller något vi sett tidigare.

Hela showen skulle vinna på att lyfta fram de tre akrobaterna ännu mer och i stället plocka bort några av sångnumren.

Problemet är vad som skulle kunna plockas bort. Ingen av de sex sångarna/showartisterna är några dussinfigurer. De har alla olika profiler som kompletterar hela konceptet så bra. Samtliga är turbo-sångare som levererar överraskande mycket.

Annons
Annons
Annons