Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt men bra av lokala Kravalleriet

/
  • Trångt. Almamias lokal var fullproppad då lokala Kravalleriet intog scenen med sin svängiga reggae.Foto: Hans-Göran Engström

Annons

Jag skulle inte dra mig för att säga att Kravalleriet nog är det lokalband som jag sett flest gånger live den senaste tiden.

Och som tur är har jag ingenting emot det. För lika mycket som de imponerat på mig tidigare imponerar de även denna gång, då de gör scendebut på Almamias lilla scen.

Och även om valet av lokal känns lite udda då såväl band som publik trängs inne bland hantverk och smycken, visar det sig snabbt vara en för- vånansvärt passande och mysig kombination. Bandet har kvällen till ära bantat ner sig till en kvartett, och inleder med några lugnare och mer avskalade nummer, som fungerar täm- ligen bra, men som får stå åt sidan då de efter en stund pluggar in sig och ger musiken ett välbehövligt tryck och sväng.

Emellanåt svamlas och fumlas det lite väl mycket, och nog har Kravalleriet varit mer fokuserade och tajtare än så här, men det går inte att ta miste på en genuin gåshudskänsla bland de små fadäserna.

Annons
Annons