Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmt och skojfriskt när Vreeswijk tolkar Vreeswijk

/
  • Värme. Jack Vreeswijk bjöd på varma tolkningar av sin far Cornelis låtar. Ett skojfriskt och personligt mellansnack gjorde kvällen riktigt lyckad.

Annons

I en fullsatt, nedsläckt lokal med en mysig doft av kaffe och fikabröd kliver Jack och medhjälparen Love på scen. Publikens förväntning går att känna i luften och Jack sätter vant igång och pratar om sin pappa som kvällen kom att bli djupt inspirerad av.

När någon som spelar och pratar inför människor i stort sett varje dag är det lätt att snacket blir inövat och stelt, något som Jack undviker galant. Han får publiken att jubla och skratta och applådera åt sitt skämtsamma mellansnack. Efter en stark inledning med ”Esmeralda” och ”Jag och Bosse Lidén” river Jack och Love igång på riktigt med ”Ungkarlsblues” och publiken är med på noterna.

Det är först här som Love riktigt vaknar till och spelar så att gitarren glöder, Jack fastnar helt i Loves solo och framkallar skratt och jubel när han kommenterar att han glömde bort han skulle sjunga.

Allt är förlåtet, ingen kan klaga efter det ypperliga solot. Resten av spelningen håller kvar den personliga, mysiga och skämtsamma stämningen som killarna satt med sina första tolkningar var Cornelis låtar.

Som de rutinerade artister de är har de givetvis sparat det bästa till sist och när Jack sjunger de första tonerna på ”Somliga går med trasiga skor” skapar det ett öronbedövande jubel från hela publiken.

Uppföljningen och sista låten ”Lasse liten blues” får stämningen att verkligen gå i taket. Folk sjunger med, stampar i takt, gungar och klappar i takt.

När låten är över och Jack och Love lämnar scenen klappar publiken så entusiastiskt att de är tvungna att gå upp scen igen och köra en sista, sista låt. Något som möts med jubel och allsång, låten är nämligen ”Cecilia Lind”. Ett perfekt avslut och alla går därifrån med ett leende på läpparna, kanske är det på grund av Jacks fantastiska mellansnack, kanske är det på grund av den klockrena tolkningen av Cornelis låtar.

Annons
Annons