Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna häktad för skott i Gamla stan

Den kvinna i 40-årsåldern som misstänks ha anstiftat det dubbla mordförsöket i Gamla stan i tisdags häktades på lördagen av Stockholms tingsrätt.
Rätten valde att häkta henne på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt.

Annons

Kvinnan, som suttit anhållen sedan i onsdags, såg samlad ut när förhandlingarna startade. Innan rätten beslutade att resten av förhandlingarna skulle ske bakom stängda dörrar bestred hon genom sin advokat Claes Borgström häktning. Men rätten gick på åklagare Karin Bergstrands linje.

Claes Borgström är förvånad över rättens beslut eftersom han tycker att det inte finns tillräckligt starka bevis mot kvinnan.

– En tröst i det sorgliga är att hon är skäligen misstänkt och det betyder att om åklagaren inte kan prestera något ytterligare inom den närmaste veckan så blir hon släppt. Ordföranden uttryckte också att det inte går att komma med gammal skåpmat. Det måste komma fram nya uppgifter som har betydelse, säger han till TT.

Enligt Borgström har åklagaren inte lagt fram några tekniska bevis mot kvinnan, som till exempel sms eller annat som talar för inblandning i skottlossningen.

– Jag tror att hon kommer att bli släppt inom den närmaste veckan, för det finns ingenting nytt att komma med, säger han.

Borgström vill inte säga något om hur hans klient mår men säger att det naturligtvis är jobbigt då hon har blivit häktad och att hennes två barn är omhändertagna.

Karin Bergstrand ville efter förhandlingen inte kommentera fallet.

Det var i tisdags som en man och en kvinna, som har en relation med varandra, sköts ner i närheten av Storkyrkoskolan i Gamla stan i centrala Stockholm. Mannen skadades allvarligt och kvinnan lindrigt. Enligt vittnen hade gärningsmannen väntat på paret utanför skolan, och sedan flydde han på en gul vespa. Ytterligare en man sitter anhållen misstänkt för inblandning i brottet.

Mer läsning

Annons