Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ärtiga Märta" öppnar i Ånge

/

Lagom till Lucia öppnar Linda Zetterberg sin hårsalong i 50-tals stil i Ånge.

– Jag har döpt den till "Ärtiga Märta", eftersom Märta är ett av mina mellannamn och det finns en gammal låt som heter Ärtiga Märta, berättar hon.

Annons

Salongen finns i Mejeriet före detta Fujicolors lokaler i Ånge och inredningen går helt i det "ljuva" 50-talet.

– Jag gillar verkligen 50-talet. Därför har det blivit den inredningen också. 50-tals möbler och rocken roll från 50-talet. Den är otroligt bra. Och där är det Elvis och ingen annan som är bäst, berättar Linda Zetterberg.

En före detta pojkvän från Ånge var det som fick Linda att börja leta efter lokal i järnvägsmetropolen, och nu är det snart dags att ta sig an de första kunderna.

– Jag har hittat prylar på loppis eller hemma på vinden hos pappa. Han är född på 1950-talet så det fanns ett och annat smått och gott att hämta.

En gammal teakradio sprider musik i salongen och på väggen en hänger en bild på rockkungen Elvis och en "pinuppa".

– Då på 50-talet var det vanligt med teckningar av tjejer som var lättklädda och därför måste det finnas med i salongen. Den bilden hade min pappa i många år i sitt pojkrum, fortsätter Linda.

I fönstret hänger en adventsstjärna i papp.

– Den är också ända sedan 50-talet, berättar Linda när hon sitter i en snurrfåtölj som också den kommer från det glada 50-talet.

En skål i keramik på teakbordet visar också tydligt på vilken tid den kommer ifrån.

Lindas frisyr och klädsel visa också vilket årtionde som är häftigast.

– Men det är inte bara 50-tals frisyrer som jag trollar fram. Kunden bestämmer vilken frisyr man vill ha. Vill man ha en frisyr från 50-talet så fixar jag naturligtvis det, likaväl som en modern.

1950-talet och även årtiondet efter, poptiden, skulle Linda själv ha velat uppleva.

– Det verkar som det var så himla kul allting då. Men jag få ändå en del i min inredning och rockmusiken, slutar Linda Zetterberg i ett stort leende.

Annons
Annons
Annons