Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig placering av återvinningscentral i Ljungaverk

/
  • Stefan Åsén, Ljungaverk anser att platsen för återvinningscentyralen är illa vald. När tjälen går ur marken kommer ormådet att bli en enda leråker menar han.

– Sämre plats än den här tror jag inte finns i Ljungaverk. Det säger Stefan Åsén efter att återvinningsstationen hänvisats till ett grönområde där det snart inte kommer att vara möjligt att ta sig fram för att kasta skräp på grund av tjällossningen.

Annons
Fram till för någon månad sedan var återvinningscentralen placerad vid Konsumbutiken i samhället.
Dit körde Ljungaverksborna sitt papper, plåt, plast och glas.
Men beslut togs om att återvinningscentralen skulle flyttas. Och det säger jag ingenting om, eftersom det var mycket skräp som låg runt omkring stationen, säger Stefan Åsén.
Containrarna och glasiglona flyttades något 100-tal meter längre bort och ut på en mindre äng.
Här ligger den inte bra. Det här området är ett stort lekområde för barnen i Ljungaverk. Här finns en kanonbra pulkbacke för barnen att använda sig av. Och det kan inte vara särskilt roligt för förädrarna att vara här tillsammans med sina barn och ha återvinningscentralen så nära. Dessutom så lockar också en sådan här anläggning barn till sig.
Det är inte bara placeringen av återvinningscentralen som Stefan Åsén anser är helt fel.
Platsen där man ställt containrarna på är en äng. Och för bara någon dag sedan när jag åkte förbi så stod vattnet decimeterdjupt kring dem. Hur ska man då kunna ta sig fram och slänga sitt skräp. Och när tjälen släpper kommer de som åker hit att fasta i leran. Det är jag övertygad om, fortsätter Stefan Åsén.
Han sitter med i tekniska nämnden för vänsterpartiet och vid nästa sammanträde vill han ha svar på frågan varför stationen har hamnat där den har hamnat.
Det är kommunen som anvisat platsen. Och varför blev det precis här. Det finns andra områden i samhället som skulle passa mycket bättre. Till exempel långtradarparkeringen ovanför parken i Ljungaverk. Den skulle vara alldeles ypperlig. Och dessutom måste man sätta upp någon form av stängsel så att skräpet inte blåser omkring. Det blir utan tvekan pappersskräp utanför containrarna, säger Stefan Åsén.
Återvinningscentralen sköts av Sundfrakt och Åkericentralen.
Det blev en akut flyttning av återvinningscentralen. Konsums fastighet där vi hade den 6tidigare fick ny ägare och då fick vi inte ha kvar den där. Därför var vi tvungna att hitta en ny plats. Vi ska köra dit grus så att det inte ska vara några svårigheter att ta sig fram. Och så nära ligger inte pulkbacken, säger Sölve Johansson, Sundfrakt.
Marken ägs av Ånge kommun och tekniska förvaltningen har lovat att den får användas för återvinningsstationen.
Sundfrakt frågade och vi sa ja till att man fick ställa stationen där. Något annat ansvar har inte vi, säger Ånge kommuns tekniske chef Ove Skägg.

Mer läsning

Annons