Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen Danielian är hemma igen

/
  • KÄNSLOSAMT ÅTERSEENDE. I går kom familjen Danielian tillbaka till Sverige igen, och det blev ett känslosamt återseende med de vänner som familjen inte sett sedan december då polisen hämtade dem i deras hem.
  • BEVISET. Mamma ­Susanna visar upp id-handlingen som gjorde att familjen nu kan återvända till sina liv i Sverige igen.
  • STORT INTRESSE. Familjens öde har rönt stort intresse, och hemkomsten innebar en hel del intervjuer innan det var dags för de sista 40 milen hem till Ånge.
  • NERVÖST. Väntan vid utgången i ankomsthallen var både lång och nervös. Maria Österlund hade svårt att hålla sig stilla.
  • FÖRSTA KRAMEN. Äldsta sonen Haik var först ut och fick en varm kram av en framstormande Maria Österlund. Bröderna David och Valerik i bakgrunden stod näst på tur.

Något försenat landade planet från Kiev på Arlanda.

Några minuter senare klev mamma Susanna, pappa Samuel och barnen Haik, David och Valerik ut i ankomstsalen för ett känslosamt återseende med vänner som mött upp.

– Det här är bästa dagen i mitt liv, säger en lättad och glad Haik, samtidigt som ännu en välkomstkram landar kring hans hals.

Annons

Det var med darriga ben som Maria Österlund rusade fram mot Haik Danielian och gav honom en välkomstkram. Klockan hade då börjat närma sig 16, och väntan vid dörrarna hade pågått i snart en timmes tid.

– Det är riktigt darrigt nu, förklarade Maria bara minuterna innan äldste sonen Haiks ansikte dök upp i dörröppningen.

Därefter kom de allihop, familjen som engagerat så gott som hela Ånge. David, Valerik, mamma Susanna och så pappa Samuel med bagagevagnen, lastad med de tillhörigheter som varit familjens liv sedan den hemska natten mot lucia.


”Fullt med känslor”

– Det är alldeles fullt med känslor här inne just nu. Det har varit så mycket, och jag hoppas allt går bra och fort nu, säger mamma Susanna, som växlade mellan lättnad och lyckotårar i andningsrummen mellan kramarna.

Hon säger att det har varit en jobbig tid med mycket oro, men att hela tiden hoppet funnits där och att hjälpen från Ånge alltid gjort dagarna lättare att ta sig igenom.

– Vi var oroliga ofta, men nu vill jag att allt ska bli bra, säger Susanna, och skiner upp när hon får höra att de dessutom får komma hem till en nystädad och väl förberedd lägenhet i Ånge.

– Jaså, det visste jag inte (skratt), men jag är jättetacksam för allt stöd som vi har fått.


Euforisk känsla

Även äldste sonen Haik hade en bubblande euforisk känsla inombords. Känslor som var svåra att sätta ord på, men inte desto mer raka när de väl kom:

– Jag har saknat alla där hemma så jävla mycket, utbrister han och famnar om kompisen Marcus Andersson som följt med ner till Arlanda.

Att det kommer hända saker på Ånge IP i dag har han fått förhandsinformation om, men när Dagbladet i förbifarten nämner att det förmodligen också kommer att bli alla tiders publikrekord ser det ut som att det för första gången slår honom vad som kommer att hända där på Ånges konstgräsplan.

• Ni kanske får gå in i startelvan alla tre bröder i morgon?

– Ha ha, nja det är nog ingen risk. Jag orkar i alla fall inte en hel match, säger han med plirande blick under baseballkepsen och med Barcelona-halsduken tätt runt halsen.

Efter ytterligare en del intervjuer så fick till slut familjen sätta sig i bilen för en sista resa.

Resan som skulle ta dem de omkring 40 milen norrut till Ånge.

Resan hem.

Annons
Annons
Annons