Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick träffa Linné och fru Gran

/
  • Igår träffade fru Gran och Carl von Linné eleverna i Erikslunds skola. Mötet var en del i det temaarbete som skolan har.

Igår fick eleverna i Erikslunds skola träffa Carl von Linné och samtidigt fru Gran, båda 350 år gamla.

Annons
Besöket i skolan varen del i det temaarbete som Erikslunds skola har. Från förskolan och upp till årskurs sex.
I samband med att Linné uppmärksammas extra mycket i år startade Erikslundseleverna igår sitt arbete om honom ordentligt.
Eleverna fick igår träffa honom och lyssna på hans berättelse om sin uppväxt i Småland. Hans studier som fick en helt annan inriktning än vad hans mamma ville.
Hon ville att jag skulle bli präst, som min pappa och morfar. Men det ville inte jag, berättade Anna Selling, i sin skepnad som Carl von Linné.
Vid besöket i skolan firade han samtidigt sin 350-års dag vilket även fru Gran gjorde. Och där eleverna även fick veta varför hon fanns med tillsammans med den världsberömde botanikern.
Under temaarbetet har eleverna i Erikslund samarbetet med svenska skolan i Lissabon. Erikslundsbarnen har fått en frukt från skolan i Lissabon som man plockat frön ifrån och planterat.
Under våren kommer de två skolorna att samla ihop saker från sina arbeten om Linné och när hösten kommer och skolan startar igen kommer det som samlats in och skickas mellan skolorna.
Vi är en Linnéskola, berättar stolta elever i Erikslund.

Mer läsning

Annons