Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar för Björbackaskolan i Lego-tävling

/
  • NÖJDA. Eleverna i klass 5, blå flygel, på Björkbackaskolan visade stolt upp de priser och medaljer som blev resultatet av årets deltagande i tekniktävlingen First Lego league.Foto: Micke Engström

Björkbackaskolan fortsätter skörda framgångar i tekniktävlingen First Lego league.

Från helgens final återvände femteklassarna med bland annat insiktspriset, en belöning för bästa teoretiska arbete.

Annons

De senaste åren har Björkbackaskolan hållit sig väl framme i First Lego league, och så även i år.

När helgens finaltävlingar i Härnösand var summerade så kunde eleverna stolt visa upp insiktspriset, ett bevis på bästa teoretiska arbete, bästa lösning på problemet samt bästa dokumentation.

 

Äldre konkurrenter

– Årets tävlingsuppgift var på temat transporter. Man tävlar om åtta olika priser och det var tolv lag som tävlade, de flesta betydligt äldre än våra elever, berättar Margareth Pettersson, stolt lärare för femteklassarna.

Ett moment i tävlingen är att bygga en robot som ska köras på en bana. Där verkar dock tävlingsnerverna ha spökat till det en smula.

 

Nöjd med helgen

– När det gällde priset för robotkörningen nådde vi inte riktigt ända fram. Roboten ville inte riktigt gå lika bra som på våra träningskörningar, konstaterar Margareth Pettersson, som ändå ser helgen som en stor framgång för klassen.

– Det som jag tror är speciellt för vår klass är att alla elever under tävlingsperioden jobbat med olika uppdrag för att tillsammans kunna lösa uppgiften. Priset känns som en bekräftelse på att hårt och målmedvetet arbete ger resultat, säger hon.

Annons
Annons