Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Förfular något fruktansvärt”

/
  • TVEKSAM. Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson, tillika Albybo, är högst tveksam till Statkrafts tankar på att riva de två dammarna i samhället.

Dammfrågan i Alby kommer bli mycket omdiskuterad.

Det tror i alla fall Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson, själv Albybo.

– Spontant tror jag att det ska mycket till om de ska få med sig folket i det här, säger han.

Annons

Att förändra landskapsbilden efter mer än hundra år är ingenting man gör utan reaktioner. Det menar kommunalråd Sten-Ove Danielsson, som tror Statkraft kommer stöta på motstånd från boende och folk som brukar använda dammarna som passage.


Torrläggs

– Vad jag förstår kommer närmare 50 meter på varje sida om älvfåran att torrläggas och det förfular ju något fruktansvärt, så spontant tror jag det ska mycket till om de ska få med sig folket i det här, säger kommunalrådet, både som Albybo och politiker.


Förändrad landskapsbild

Den sistnämnda kategorin räknar han också med kommer följa frågan noggrant, både vad gäller förändringar vid en rivning och vid en förstärkning.

– Vi kommer skapa oss en klar bild av vilka effekter det här får, och jag skulle tro det blir en hel del diskussioner kring det framöver, säger kommunalrådet.

Däremot ser han inte torrläggningen av Torsviken som ett lika stort problem som att dammövergångarna försvinner.

– Det tror jag är lättare att lösa, det går säkert att dämma upp eller ordna inpumpning av vatten på annat sätt. Den stora frågan blir nog för dem att beskriva hur landskapsbilden kommer att förändras, avslutar Sten-Ove Danielsson.

Annons
Annons
Annons