Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Genomför lärarlyftet i Ånge

/
  • Göran Jonsson, (fp) vill att Ånge kommun genomför lärarlyftet för att förbättra lärarnas kunskaper.

– Ånge måste ta del av möjligheten att förbättra lärarnas kunskaper. Det säger Göran Jonsson, (fp) i en motion till kommunfullmäktige.

Det är regeringens förslag om att 3,6 miljarder kronor ska satsas på att 30 000 lärare som ligger bakom Göran Jonssons motion.
Lärarna ska få möjlighet att få en akademisk fortbildning. Lärarna på låg- och mellanstadiet ska främst fortbildas i att lära små barn läsa, skriva och räkna. För lärarna på högstadiet och gymnasiet prioriteras fördjupning och breddning av ämneskunskaperna, säger Göran Jonsson.
Han menar att kommunen bör ta del av de här möjligheterna till ett lyft för lärarna.
Tanken är att lärarna ska kunna vara tjänstledig med 80 procents lön under studietiden. Staten har lovat att stå för 70 procent av kostanden, kommunen ska stå för de övriga 30 procenten, säger Göran Jonsson.
Men kommunen måste ha en långsiktig planering och noggranna förberedelser.
Vi måste se över behoven av fortbildning och ämnesfördjupning hos lärarkåren i kommunens skolor. Humanistiska nämnden och dess förvaltning måste få i uppgift ta kontakt både med Skolverket och förbereda kommunens skolor för lärarlyftet, säger Göran Jonsson.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons