Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungaparken utsatt för mer skadegörelse

/
  • FÖRÖDELSE. Kommunal­rådet Sten-Ove Danielsson tittade i går förbi i Ljungaparken och fick se skadegörelsen. ”Otroligt tråkigt att man förstör något som ideella krafter försöker sköta”, säger Danielsson.
  • SPREJFLASKOR. En hög med sprayflaskor ligg­er intill brandplatsen och det kan ha varit lek med gas som pyromanerna ägnat sig åt.

Lekställningar har slagits sönder, byggnader eldats upp och det klottras över allt.

Skadegörelsen i Ljungaverk eskalerar och senast i tisdags kväll brann det återigen i parken.

– Vägföreningen ser till att det finns en fin park och så gör någon så här. Det är så otroligt tråkigt att se, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson som i går tittade på förödelsen.

Annons

Ljungaparken är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer – och då inte bara för ortsborna.

Många åker ända från Matfors och Bräcke med sina barn för att de tycker parken är så fin att leka i. Men fortsätter skadegörelsen i samma takt som nu finns snart ingen park att leka i.


Eldade upp toadörr

Under våren eldades dörren till toaletten upp, dörren till lotteriståndet har eldats upp, lekställningar har saboterats och så sent som natten mot onsdag fick räddningstjänsten rycka ut sedan någon satt eld på vedförrådet och sittbänkarna runt grillplatsen. En grillplats som renoverades förra sommaren.

– Ideella krafter sköter parken och kommunen bidrar med en person som sköter gräsklippning och badplats, varför gör man så här, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson och tittar på den nedbrunna grillplatsen.


Kört sönder asfalt

På Forumplanen har man även ägnat sig åt lek med bilar och kört sönder asfalten genom att först varva sönder däcken för att sedan köra på enbart däckfälgen. Även här förstördes en sittbänk natten mot onsdag.

– Det händer något varje natt, säger en Ljungabo som vill vara anonym.

Tidigare i vår lyckades man även förstöra en flaggstång genom att skruva upp en bult till förankringen och sedan tippa omkull den. Innan vägföreningen, som ansvarar för parken, hann resa upp stången igen hade någon eller några hoppat på den så den gick av.

Vad ska man göra för att få stopp på skadegörelsen?

– Jag vet inte, men man tycker att föräldrarna skulle kunna se något. Men jag tror inte att det är småungar som gör det här, de är nog äldre.

Annons
Annons
Annons