Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Permascand köper upp tekniksystem för vattenrening

/
  • Affären är enligt vd Fredrik Herlitz en av flera satsningar som Permascand gör inom affärsområdet vattenrening.

Nedbemanningen är avslutad. Nu siktar Permascand framåt igen, vilket bland annat sker genom förvärvet av Saltcleans tekniksystem för vattenrening.

Annons

Det har gått snart ett år sedan Akzo Nobel sålde Permascand till privata ägare med rötterna i företaget.

Då var beskedet att ingen av de cirka 130 anställda skulle beröras av beslutet, vilket visade sig vara en sanning med modifikation.

Varslen kom, huvudsakligen på tjänstemannasidan, och i augusti meddelades att sexton personer skulle få lämna.

Läs mer: Så många sägs upp på Permascand

Nu spänns dock bågen på nytt då företaget ger sig in på en ny marknad.

I dag kom beskedet att Permascand förvärvat Saltcleans tekniksystem för vattenrening, vilket gör Permascand till en blivande systemleverantör inom vattenreningsbranschen.

– Vi har utvecklat vår organisations affärsdrivande verksamhet, samtidigt som vi har säkrat delar av Saltcleans höga kompetens inom området. Förvärvet innebär att vi nu startar vår vidareutveckling av dessa teknologier mot den marina sektorn och offshore, säger Lars Nyman, affärsutvecklingsansvarig på Permascand.

Målsättningen är att vidareutveckla tekniken och att slå sig in och växa på marknader utanför Skandinavien. En satsning där verksamheten i Ljungaverk blir basen för tillverkning och lagerhållning.

– Det här är en av flera satsningar vi nu genomför för att växa inom vårt affärsområde vattenrening, säger vd Fredrik Herlitz.

Mer läsning

Annons