Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningschefen i Ånge slutar

/
  • Lars Nyman lämnar jobbet som räddningschef i Ånge för Jämtland och Östersund.

Efter över 30 år inom räddningstjänsten i Ånge och de senaste tio åren som räddningschef lämnar Lars Nyman sitt jobb för ett chefsjobb i Jämtland och Östersund. – Jag ska leda uppbyggnaden upp en helt ny organisation där flera samhällsfunktioner ska ingå, säger Lars Nyman.

Annons
Under de år som Lars Nyman arbetet inom räddningstjänsten i Ånge har kommunens namn vid flera tillfällen varit på medias läppar.
Den stora skogsbranden som rasade i flera veckor och översvämningarna är några axplock.
Jag börjar jobbet i höst och det kommer att bli mycket spännande och intressant. jag ska nämligen bygga upp Certus, en organisation där tullen, landstinget, åklagarna, polisen, SOS alarm och räddningstjänsten kommer att ingå, berättar Lars Nyman.
Projektet är unikt för landet och verksamheten kommer att hålla till i ATS /(armens tekniska skola) gamla lokaler i östersund.
När organisationen är klar kommer jag att arbeta med andra chefsfrågor inom räddningstjänstförbundet, fortsätter Lars Nyman.
Den första tiden kommer han att pendla mellan Ånge och Östersund.
Även om jag tillträder tjänsten i höst, så kommer jag kommer att ha jour under Storsjöyran. Det ska bli både spännande och intressant att börja arbetet, säger Lars Nyman.
Kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson säger till ST att man från kommunen varit informerade om att lars Nyman var på väg att lämna jobbet som räddningschef.
Han går vidare i karriären. Och nu får vi se hur vi ska göra. I första hand att vi kan få ett samarbete av chefsskapet med Sundsvall för att täcka upp. Och sedan ska vi väl fundera på om vi ska ingå i något räddningstjänstförbund. Förutom Lars så slutar ytterligare ett av befälen. Så därför är det nödvändigt att titta över verksamheten.
Annons
Annons
Annons