Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridklubben avslutade träningsvecka

/
  • För Josefin Swedbäck har träningsveckan varit riktigt givande och rolig. Här syns hon på hästen Salmiak under fredagens avslutningshoppningar.

Både dressyr och markarbeten har man kunnat ägna sig åt på Ånge Ridklubb under jullovet. I fredags var det avslutning med tävlingar och prisutdelning. – Det har varit jättekul, jag skulle kunna göra det hundra gånger till, sa en sprudlande glad Josefin Swedbäck efter fredagens tävlingar.

Annons
För ridintresserade barn och ungdomar har det funnits möjlighet att träna under veckan mellan nyårs- och trettonhelgen. Under lovdagarna har det övats i både dressyr och hoppning och deltagarantalet har varit lite blandat.
Det var en sju-åtta stycken på dressyren och sex deltagare när det var hoppträning i torsdags, säger Marie Berg, ridskolechef vid Ånge ridklubb.
Avslutningen på fredagen var uppdelad i två grenar. Dressyrtävlingen pågick mellan tio och tolv på förmiddagen och hopptävlingen startade vid halv ett-tiden. En av de deltagande var Jenny Mikaelsson från Ånge, och hon tyckte hopptävlingen gick jättebra.
Det gick bra och hästen var pigg, sa hon efter den felfria rundan.
Jenny är 16 år och har ridit i sammanlagt tio år. Hon har inte deltagit under träningsveckan men har spenderat mycket tid i stallet ändå.
Jag hyrde hästen Mama Mia under tio lovdagar och det var jätteroligt, säger en glad Jenny Mikaelsson.
För Josefin Swedbäck hade det däremot varit många moment att lära in under de tre dagarna som träningen pågått. Bland annat har hon tränat hoppning men även deltagit i olika markarbeten.
Då får man jobba lite med bommarna och ha lydnadsdressyr inför hoppning, säger Marie Berg.

Mer läsning

Annons