Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort elevmissnöje med skolmaten

Skolmaten i Ånge upplevs ha blivit sämre.

Det framkom vid såväl senaste skolråden som i ungdomsundersökningen Lupp.

– Vi har bjudit in kostchef­en till nästa möte för att få en diskussion kring detta, säger humanistiska nämndens ordförande Catharina Börjesson.

Annons

Det var vid skolråden på Minervaskolan och Björkbackaskolan som det framkom att eleverna upplever en klar försämring av skolmaten. Ett omdöme som nu har fått kommunens skolpolitiker att reagera.

– Vi har bjudit in kostchefen till nästa möte för att få en diskussion kring detta, för när vi får sådana här signaler från brukarna så måste vi också reagera på något sätt, säger ord-förande Catharina Börjesson.


Mer halvfabrikat

En signal som man har fått via skolråden är att användandet av halvfabrikat har ökat igen, trots att ambitionen inom kostsidan är att få bort dessa helt och hållet.

– Vi vill höra om det stämmer att det är så, att man har återgått till mer halvfabrikat, och i så fall hur man har tänkt sig i framtiden, säger hon.

Och det är inte bara via de nämnda skolråden som missnöjet gått att spåra. Även den omfattande ungdomsundersökningen Lupp har visat på att skolmaten som tillverkas vid Bobergsgymnasiets kök har mer att önska ur brukarnas perspektiv.


Skillnader finns

– Där framgår också att det finns skillnader mellan skolköken. Fränsta får till exempel mycket bättre betyg, så det är sådana saker vi vill diskutera. Om det finns några direkta orsaker till att det skiljer sig så, menar Catharina Börjesson.

Slutligen nämner hon också att man även kommer ta upp de mellanmål som serveras till fritidsbarnen i Ånge.

– Enligt föräldrarna så är man lite enformiga när det gäller mellanmålen, som oftast består av ett glas mjölk och en limpmacka, och det tror vi att man skulle kunna variera mycket bättre, säger Catharina Börjesson, och berättar att det finns ytterligare en skola i kommunen som framfört samma åsikt.

Annons

Mer läsning

Annons