Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen ned av eleverna

/
  • Tomas Eriksson och Sofie Wallin ger politikerna i Ånge underkänt efter beslutat att skolan i Östavall ska läggas ned nästa år.
  • Håkan Axelsson och Martina Arnesson går båda i årskurs sex och ska nästa går börja i högstadiet i Ånge. Men trots det hade man hoppats att skolan skulle ha fått vara kvar för de elever som kommer.

Tummen ned. Det var med eftertryck som eleverna i skolan i Östavall betygsatte politikerna i Ånge kommunfullmäktige efter beslutet att skolorna i Östavall och Erikslund ska läggas ned.

Annons
När vårterminen är slut nästa år då är också springet i de två skolornas trappor över.
Det är tyst och stilla när ST kommer till skolan i Östavall på tisdagsförmiddagen.
Visst är skolan sliten och eleverna skulle med all säkerhet vara överlyckliga för en uppfräschad och fin skola. Och för inte att tala om personalen som år ut och år in har skolan som sin arbetsplats.
Men nu blir det ingen upprustning utan istället nedläggning.
Det är visserligen tyst och lugnt i korridorerna men i klassrummen är det full fart på studierna.
En och annan hand räcks upp för att hjälp när det kört ihop sig i mattetalen, alla väntar på sin tur utan prat.
I årskurs fem träffar vi Tomas Eriksson och Sofie Wallin som in i det sista hade trott att politikerna skulle ändra sig och låta skolan vara kvar.
Det är så dumt beslut som man har tagit. Och jag trodde faktiskt att man skulle ändra sig och låta vår skola vara kvar, säger Sofie Wallin.
Och om hon kommer att åka till Alby för att gå sista året innan högstadiet väntar är hon osäker på.
Jag vill helst gå i Överturingen och inte i Alby. I andra hand kan jag tänka mig att gå i Ånge.
Tomas Eriksson som åker två mil från Kölsillre varje dag till skolan i Östavall ger också politikerna "icke godkänt" i betyg.
Det är ett så dumt beslut som man har tagit. Jag trodde också att man skulle ändra sig och låta skolan vara kvar. Jag vill heller inte gå i Alby utan helt i Överturingen. Skulle inte det gå så vill jag gå i Ånge istället, säger Tomas och fortsätter att plugga.
i en annan del av salen sitter Håkan Axelsson och Martina Arnesson, båda går i årskurs sex och ska nästa år börja högstadiet i Ånge.
Men synpunkter och funderingar på beslutat har man.
Hade jag gått i en lägre klass så skulle jag inte ha valt att gå i Alby. Istället hade jag velat gå i Överturingen eller Ånge. men jag förstår inte varför man ska stänga en bra skola, säger Håkan Axelsson.
Martina Arnesson håller med bänkkompisen om beslutat som tagits av Ånge kommuns fullmäktigepolitiker.
Det var inte alls roligt att höra beslutet på måndagskvällen att skolan försvinner nästa år.
Annons

Mer läsning

Annons