Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Tvingas stänga slöjdlokaler av säkerhetsskäl

/
  • STÄNGT. Efter socialnämndens möte i förra veckan så stängdes träslöjdlokalerna vid Spångbro­gården och Torpsro med omedelbar verkan. Detta fram till att säkerhetsfrågan är löst för de brukar som kommer utifrån.

Träslöjdsalarna på Spångbrogården och Torpsro har stängts med omedelbar verkan.
Anledningen är att ansvarsfrågan måste utredas.
– Ambitionen är att de ska finnas kvar, säger Ingrid Viklund, verksamhetschef för Ånge kommuns äldreomsorg.

Det var när det visade sig att ansvarsfrågan för de båda träslöjdsalarna låg på verksamhetschefens bord som handbromsen drogs åt. Anledningen är att man i dag inte har någon koll på vilka som använder lokalerna och de maskiner och verktyg som finns där.

– Det är inga av våra boende som använder de här lokalerna i dag, utan det är allmänheten som brukar använda dem, förklarar Ingrid Viklund.

– Och som det varit så har vi ingen ordning på vilka som brukar vara där och vem som ansvarar för säkerheten när man använder maskinerna, konstaterar hon.

När frågan lyftes till socialnämnden så togs därför också beslut om att låsa lokalerna vid Spångbrogården och Torpsro med omedelbar verkan. Detta fram till att man hunnit kartlägga vilka som brukar nyttja lokalerna, samt titta på om ansvarsfrågan kan lösas på ett bättre sätt.

– Lokalerna är en bra samlingspunkt för många, så det vore så klart jättebra om vi kan fortsätta låta allmänheten använda dem. Men vi måste lösa ansvarsfrågan innan vi kan öppna dem igen, säger Ingrid Viklund, som hoppas kunna presentera ett förslag till lösning vid nästa nämndmöte.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons