Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urban Hamid tar över ansvaret för Ålstas journalistutbildning

Ålsta folkhögskolas journalistutbildning får från och med i höst både en ny huvudansvarig samt en mer internationell inriktning.

Det blir resultatet när Urban Hamid tar över huvudansvaret efter Anders Jäger.

– Jag tycker om den här biten med undervisning, så jag kände att jag ville kombinera den med mina andra uppdrag, förklarar han.

Annons

Efter flera utlandsuppdrag i krigshärjade områden så tar nu frilansjournalisten Urban Hamid sig an en betydligt fredligare utmaning. Den som huvudansvarig för Ålsta folkhögskolas journalistutbildning.

Dock kommer världen utanför Sveriges gränser fortsätta prägla hans arbete, både på skolan och som utlandskorrespondent.

– Det är en halvtid som jag kommer ha vid Ålsta och med mycket flexibilitet, och det finns både förståelse och intresse från skolans sida att jag fortsätter arbeta som jag gjort. Att jag fortsätter att ta vissa utlandsuppdrag, säger Urban Hamid.


Tar med sig erfarenheter

Mycket av hans erfarenheter kommer också att prägla undervisningen i lokalerna.

– Jag vill ta med det som är vanligt för oss journalister som är ute på fältet in i klassrummet, berätta om den vardag man möter, och jag tror att det finns ett stort intresse för den typen av journalistik, säger Urban, och räknar med att även gender- och multikulturella frågor kommer få betydligt större utrymme.


Reportageresa på schemat

– Förhoppningen är också att vi ska kunna göra en reportageresa utomlands, där eleverna får lägga upp en budget, planera hur arbetet ska gå till väga och försöka sälja in vissa reportage i förväg. Lära sig hur man livnär sig som frilansare helt enkelt, säger Ålstas nya journalistlärare.

Annons
Annons
Annons