Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetet är i full gång inför den stora Thaifestivalen

/
  • Kraftkarlar. Resningen av tältet är i full gång, de flesta på plats är där helt ideellt. ”Jag skickade ut en Facebook-förfrågan till vänner och bekanta. Och de har tagit med sig sina vänner, så jag känner inte ens alla här”, säger festival­generalen Nicklas Norberg .Foto: Leo Sellén
  • Hoppfull general.    Nicklas Norberg, här med sonen Nemo, 2 år, hoppas på ett besöksantal upp emot   10 000–15 000 personer. ”Det brukar komma en hel del folk från Norge. I år har jag hört att det kommer en del från Finland och Danmark också”, säger han.

Det råder rena rama thailandsvärmen på Norra berget.
I morgon, torsdag, öppnar fest­ivalområdet och för­beredelserna är i full gång.
– Nu ska scenen upp och det är mycket som ska göras. Hoppas vi blir klara i tid, säger festivalgeneralen Nicklas Norberg.

Annons

Det kommer att musiceras, dansas och showas. Det kommer att säljas souvenirer, kläder och smycken. Det ska så klart också ätas mat och kanske drickas en och annan öl – allt med en smak av Thailand.

– Vi kommer att ha 55 knallar och matutställare, det känns jättekul, säger Nicklas Norberg.

Flyttar från Ragunda

Thaifestivalen är ingen ny företeelse, de senaste sju–åtta åren har man huserat i Ragunda.

Det som är nytt är däremot festplatsen. Efter flytten till Norra berget i Sundsvall ställer festivalgeneralen siktet högt:

– Tidigare har det varit 4 000–5 000 besökare, i år hoppas vi att det ska komma 10 000–15 000 personer.

Sponsrad av ölmärke

Festivalen är sponsorfinansierad och man har lyckats landa en riktigt stor drake till projektet. Det thailändska ölmärket Singha har gått in med lejonparten av pengarna:

– Det är deras första stora satsning i Sverige och deras Nordenansvarig kommer hit och kollar läget i helgen.

Men det är förstås fler som backat upp arrangemanget.

– Vi har haft kommunen med oss ändå från början, vilket har varit jätteviktigt, men framför allt har Norra berget varit fantastiska. Det känns väldigt bra, säger Nicklas Norberg

Om satsningen i Sundsvall slår väl ut, spår han en lysande framtid för projektet.

– Kanske kan vi utöka och ha lite mindre arrangemang runt om i landet. Vi siktar också på att göra Thaifestivalen i Sundsvall till en största i Norden.

Nu hänger det bara på att festivalvädret snällt infinner sig.

– Jag kollar yr.no flera gånger om dagen och det ser bra ut. Ingen Thailandsvärme direkt –men uppehåll och lite svensk värme duger bra.

Annons
Annons
Annons