Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både allvar och nöje ligger bakom nätverket Kvitter

/
  • Vårnytt. Kattis Melander och Agneta Strömqvist från Agnetas Dam och Herrkläder är båda med i nätverket och pratade i går om vårtrender i modevärlden. Foto: SOFIA ROSTRÖM ANDERSSON
  • Bara kvinnor. Ingeli Gagner driver nätverket och tycker att det är viktigt att kvinnor kan träffas för sig själva.

Njurundanätverket Kvitter förenar många företagsamma kvinnor.

Syftet: att prata om utveckling, skapa nya affärsmöjligheter och ha trevligt.

I går hölls den månatliga frukostträffen – med vårtema.

Annons

17 kvinnor hade samlats på hotell Aina i Svartvik för Kvitterfrukosten. Nätverket startades för två år sedan och de flesta av deltagarna bor eller verkar i Njurunda.

– Det är kvinnor som är företagsamma och som det händer grejer runt, säger Ingeli Gagner, som driver nätverket men också är egenföretagare.


Är egenföretagare

Och de flesta av kvinnorna som är med driver just egna företag.

– Syftet är att ha det trevligt. Många av oss är ensamföretagare och vi behöver ha kollegor. Vi gör det här för vår skull, för att ha en trevlig vardag och kul på jobbet, säger Ingeli Gagner.

Träffen i går inleddes med sedvanlig frukost och samtal i mindre grupper.

Temat för dagen var ”vår” och Agneta Strömqvist och Kattis Melander från Agnetas Dam och Herrkläder i Kvissleby pratade därför om vårtrender i modevärlden. Nina Teir och Susanne Arnfridsson pratade också om trädgårdstrender och om sitt nystartade företag Front Garden.


Knyta kontakter

Tanken med träffarna är bland annat att deltagarna ska inspirera varandra och knyta kontakter, flera nya samarbeten mellan olika aktörer har skapats tack vare nätverket.

Men Njurundas utveckling står också högt på agendan.

– Det handlar väldigt mycket om det, frågan om nya E4 diskuteras mycket. Det handlar inte bara om att skapa nya bostadsområden och affärsmöjligheter utan också om att Njurunda ska fortsätta vara vackert. Vi ser oss som en referensgrupp till E4-projektet, säger Ingeli Gagner.

Hon har också startat företagarfrukostar är både män och kvinnor som deltagare, men tycker att det är viktigt att kvinnorna också har ett eget forum.

– Vi behöver varandra. Vi pratar ett annat språk och har andra behov, det är faktiskt så. Vi pratar företagande på vårt sätt.

Annons
Annons
Annons