Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daglig verksamhet polisanmäld av miljökontoret

Ansvariga för en nystartad daglig verksamhet för funktionshindrade missade att skicka in en anmälan om sin verksamhet. Nu har man polisanmälts av miljökontoret.

Annons

Det är en av kommunens dagliga verksamheter vid LV5-området som anmälts.

Verksamheten kom igång under början av året och där arbetar fem personer under ledning av en handledare som är anställd av socialtjänsten. Man sysslar främst med demontering av elektriska produkter.

Madelene Haraldsson, miljöinspektör, berättar att ansvariga skulle ha anmält verksamheten innan den satte igång. Det gjordes inte.

– Enligt miljöbalken kräver den här typen av verksamhet en anmälan. När det inte görs är det vår plikt att polisanmäla sen är det ju upp till åklagare att gå vidare med det här.

Louise Åsén, som är områdeschef och ansvarig för verksamheten, förstår att miljökontoret har rutiner de måste följa men säger också att det varit svårt att få information om vilka tillstånd som krävs.

– Det här är ett missförstånd från början. Jag har varit i kontakt med miljökontoret och fått svar på hur jag skulle göra. Jag gjorde en anmälan men de var inte nöjda med dokumentationen. Jag har kompletterat men inte fått något svar.

– Det är inte fråga om någon massproduktion. Vi demonterar till exempel tvättmaskiner och sorterat materialet. Verksamheten är i väldigt liten skala, fortsätter hon.

Polisanmälan kom in i slutet av förra veckan till polisen.

– Ärendet kommer förmodligen att lottas på åklagare som undersöker på vilket sätt verksamheten bedrivs, säger Petter Källman på kriminalpolisens ekorotel.

Mer läsning

Annons