Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De prisades på årets gala

/
  • Nykomling. Pristagaren Omar Barsom, vinnare av
  • Entreprenör. Hans Bark på Sidsjö fastigheter fick utmärkelsen Årets entreprenör. Han valde att skänka prissumman på 25 000 kronor till Frälsningsarmén. Prisutdelare var Dick Jansson på Handelskammaren.
  • Drakar. Ljubo Mrnjavac och Mats Gabrielsson från SVT:s
  • Statyetten. Konstnären Christian Beijer har skapat statyetten till prisutdelningen.

Företagare, makthavare och kulturpersonligheter.

”Alla” var där.

– Mer galor i Sundsvall! Vi firar för lite, tycker stadskärneledaren Kate Almroth om Sundsvall Business Awards.

Annons

För åttonde året i rad anordnades i går näringslivsgalan Sundsvall Business Awards. Närmare 800 gäster fanns på Södra berget för att mingla, äta trerättersmiddag och lyssna på prisutdelningarna.

Vinnaren av det kanske mest prestigefyllda priset – Årets företagare – blev Niclas Nilsson på Vasabryggerier. Dagbladet pratade med honom före prisutdelningen.

– Jag tror på mig själv. Men bara att vara nominerad är en bekräftelse på att man gör något rätt. Det finns 7 000 aktiva företag i området och många att välja bland, säger han.


”En stor ära”

Omar Barsom blev Årets rookie för att han lyckats bygga upp sitt företag Active Life Assistans med 32 anställda på bara 1,5 år.

– Det är en stor ära att ta emot priset, säger han.

Årets entreprenör blev Hans Bark, vd på Sidsjö fastigheter. Han valde att nämna många av sina förebilder inom entreprenörskap i sitt tacktal. Samtidigt skickade han en passning till Sundsvalls banker.  

– Ni som inte kan förmå era chefer i Stockholm att ta risker, ni kommer att utarma Norrland.


Ingen jantelag

Många påpekade vikten av en gala som hyllar duktiga företagare. Under Sundsvall Business Awards är jantelagen som bortblåst.

– En sån här kväll tar bort allt ”jantetänk”. I stället klappar man varandra i ryggen. Det är jättekul för de som är nominerade, säger konstnären Christian Beijer, som står bakom statyetten till galan.

Annons
Annons
Annons