Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den här veckan samlas extra många golfspelare på...

/
  • Zara Eriksson, Eyvind Eriksson, Patrik Svelander och Anders Rodin var ett av lagen som spelade scramble på Öjestrands golfbana. Vinden blåste och det gällde att anpassa slagen.
  • Anders Arab, klubbchef på Öjestrands Golf Club, konstaterar att fjolårets nedgång vänts i år. Nu ökar antalet besökare och gäster igen på golfbanan.

Den här veckan samlas extra många golfspelare på Öjestrands golfbana. Det är golfvecka med olika sponsorer varje dag. Den första dagen arrangerades av Lions i Tuna Attmar som samlade in 34 000 kronor till cancerforskningen vid regionssjukhuset i Umeå.

Annons
Det är olika sorters tävlingar varje dag. Den första dagen var det singlespel, den andra scramle. En rolig form för fyra spelare där det är det sammalagda resultatet som räknas. Det här året har vi bestämt att lagen ska bestå av tre män och en kvinna, säger Anders Arab som är klubbchef på Öjestrands Golf Club.
Den första dagen lockade 195 deltagare. Både startpengar och greenfeeavgifter gick oavkortat till Lions och cancerforskningen. Under de tolv år som Lions stått som värd för tävlingen på Öjestrand har sammanlagt 275000 kronor samlats in till detta ändamål.
Tävlingarna pågår från måndag till lördag och man måste anmäla sig senast två dagar innan. Så än finns det chans för den som vill vara med. Det är blandade åldrar från tonåringar till pensionärer.
Den andra speldagen var 330 personer anmälda och cirka 1200 personer kommer att ha spelat på banan innan veckan är slut. Men det blir långa dagar för de anställda. Arbetsdagen börjar vid halvsex på morgonen med gräsklippning och fortsätter till prisutdelningen före midnatt.
Vi brukar skoja och säga att prisutdelningen ska vara samma dag som tävlingen. Och fina priser är det som skänkts av de olika sponsorerna.
Nybygget av bland annat ett klubbhus för Öjestrands Golf Club har däremot lagts på is. Alla tillstånd är klara men det handlar om en investering på cirka 12 miljoner kronor. Samtidigt har medlemsantalet för alla golfklubbar i landet sjunkit något under senare år.
Det är säkert en naturlig utveckling med tanke på att medlemsantalen ökat under de senaste tjugo åren från 200 000 till 600 000. Alltså en tredubbling. Men det här året har varit riktigt bra, säger Anders Arab.

Mer läsning

Annons